Nerealusis šokoladinis kokteilis

Jei greitai reikėtų atsakyti į klausimą, koks desertas man labiausiai patinka, nieko negalvojusi pasakyčiau – juodasis šokoladas!!! Toks tikras, geras ir labai juodas. Draugai žino, kad padovanoję man juodo šokolado plytelę, turinčią plius minus 85 procentus kakavos produktų, visada mane be galo pradžiugins.

Šis kokteilis taip pat mane labai džiugina. Jis yra labai skanus ir labai šokoladinis, o taip pat ir super sveikas bei maistingas. Ir dar – labai greitai pagaminamas.

Sakydama skanus, turiu omenyje tikrai skanus, nes mano vaikai pirmieji jį išgeria ir paskui kėsinasi į mūsų, suaugusiųjų porciją, kurią mes geriame lėtai besimėgaudami.

Į kokteilio sudėtį įeina neskrudinta (raw) kakava. Nuo paprastos kakavos ji skiriasi tuo, kad nėra termiškai apdorota aukštoje temperatūroje, todėl joje išlieka daugybė natūralių maistinių medžiagų – kalcio, magnio, geležies, fosforo, kalio, skaidulų ir antioksidantų. Jei dar nesate ragavę neskrudintos (raw) kakavos, labai rekomenduoju išbandyti – juk taip ne tik skaniau, bet ir sveikiau!

O kad dar sustiprinti šokoladinį skonį ir maistinę vertę, įbėriau neskrudintų kakavos pupelių. Šiek tiek smulkintų kakavos pupelių užbėriau ir ant kokteilio viršaus – traškumas ir lengvas kakavos pupelių kartumo poskonis garantuotas. Tikri tikro šokolado mylėtojai tai įvertins.

Taip pat į kokteilį dėjau avokadą. Kartu su visa puokšte gerai įsisavinamų augalinės kilmės baltymų, gerųjų riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, jis suteikia tirštą ir švelnią konsistenciją.

Bananą naudojau šaldytą, jis dovanoja gaivaus vėsumo, kuris vasaros metu yra labai geidžiamas. Šiaip šaldiklyje turėti bananų atsargų yra labai patogus dalykas. Kai pamatau, kad ant stalo gulintys bananai jau pradėjo ruduoti, supjaustau į gabaliukus, kiekvieną bananą sudedu į atskirus maišelius (taip žinau konkretų kiekį, kai reikia naudoti gaminant) ir dedu į šaldiklį. O kai prireikia, tik šast išsitraukiu iš šaldiklio ir jau galiu naudoti kažką gamindama nelaukiant, kol ką tik į šaldiklį įdėtas bananas sušals į ledo gabalą. Beje, jei jūsų maisto smulkintuvas nėra labai galingas ir jam gali pasirodyti per sunki užduotis susmulkinti į ledą sušalusius banano gabaliukus, tai ištrauktiems iš šaldiklio bananams leiskite truputi atitirpti.

Į kokteilio sudėtį įeina ir riešutų pienas. Naudokite bet kokių mėgstamų riešutų pieną. Aš dažniausiai naudoju anakardžių pieną, nes jį yra labai nesudėtinga pasigaminti patiems. O kaip jis gaminamas, galite paskaityti čia.

Kokteilis gaunasi pakankamai tirštas, tad gerti rekomenduoju su platesniu šiaudeliu arba tiesiog kabinti šaukšteliu, kaip desertą.

Nerealusis šokoladinis kokteilis
2 porcijos
1 šaldytas bananas
1 avokadas
1 stiklinė riešutų (bet kokių) pieno
3 šaukštai (raw) neskrudintos kakavos miltelių
1 šaukštas (raw)  neskrudintų kakavos pupelių ir dar šiek tiek pabarstymui ant viršaus
1 šaukštas agavų ar klevų sirupo
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Visus ingridientus, išskyrus kakavos pupeles, skirtas užbarstymui, sudedame į maisto smulkintuvą ar kombainą ir suplakame iki vientisos masės.
2. Supilame į stiklines ir užberiame kakavos pupelių. Geriame pro platesnius šiaudelius arba kabiname šaukšteliais.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *