Šalta baltoji arbata

Atšilus orams, natūraliai norisi daugiau gerti. Dabar ant bangos man yra šalta baltoji arbata. Turiu omeny ne atšaldytą, kuri prieš tai buvo užplikyta karštu vandeniu.  Aš dažniausiai iš vakaro baltosios arbatos lapelius užpilu šaltu vandeniu ir palieku per naktį. Arba bent 2-3 valandoms. Atlikti tyrimai patvirtina, kad tokiu būdu paruošta baltoji arbata išlaiko dar daugiau savo vertingų medžiagų ir ypač antioksidantų, kurie kovoja su mūsų organizmuose siaučiančiais laisvaisiais radikalais. Dėl to ji ir yra (kaip ir žalioji arbata) be galo vertinama.

Kai atradau šį būdą, baltosios arbatos išgeriu žymiai daugiau. Juk iš karto arbatžoles užpilu maždaug 4 puodeliais vandens į stiklinį ąsotėlį, ir juos visus dienos bėgyje išgurkšnoju. Ir gaivu, ir labai skanu ir nepaprastai sveika.

Baltosios arbatos skonis labai subtilus, švelnus ir neturi jokio kartumo poskonio. Siūlau ir jums išbandyti. Iš vakaro užpilate vandeniu, ryte nukošiate, įsipilate į gertuvę ir visą dieną turite po ranka patį sveikiausią gėrimą pasaulyje (žinoma, neskaitant vandens).

Šalta baltoji arbata
4 a.š. su kaupu baltosios arbatos lapelių
4 puodeliai šalto vandens
Gaminimas:
1. Sudedame arbatos lapelius į įndą ir užpilame vandeniu. Palaikome per naktį arba bent 2-3 valandas.
2. Arbatos lapelius nukošiame ir mėgaujamės arbata.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *