Žaliasis kokteilis su avokadu ir imbieru

Dažniausiai žaliuosius kokteilius susiplaku rytais. Bet kartais, kai būna karšta diena ir norisi kažko gaivaus (plius truputi tingisi/neturiu laiko/būnu baisiai užsiėmusi ir pan.), tokį kokteilį susiplaku ir lengviems pietums.

Kaip visada, žalią spalvą su visomis geriausiomis maistinėmis medžiagomis suteikia kažkas labai žalio, šiuo atveju tai buvo špinatai. Jiems į kompaniją sudėjau ir kitas žalios spalvos gėrybes – agurką ir avokadą. Įmečiau ir morkos gabaliuką, kurios karotino dalelės pasislepė visiškai žalioje jūroje. Kad skonis nebūtų truputi žolė, gelbėja žalioji citrina ir imbieras. Pradžioje įmečiau 1 cm ilgio imbiero gabaliuką, bet jis kažkur paskendo. Papildomai atpjoviau dar maždaug 1 cm – visai kitas reikalas!

Jei nelabai mėgstate žaliosios citrinos švelnaus kartumo, vietoje jos naudokite geltonąją citriną.

Žaliasis kokteilis su avokadu ir imbieru
Apie 400 ml
1/2 mažo agurko
1/2 vidutinės morkos
1 avokadas
1/2 žaliosios citrinos (be žievelės)
1 -2 cm imbiero
labai gera sauja špinatų
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sudedame į kokteilinę, užpilame vandeniu kad vos apsemptų (apie 1 stikl.) ir suplakame iki vientisos konsistencijos.
2. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *