AVIENOS KOFTA

kefta kebabs

Koftos labai populiarios Artimųjų Rytų, Balkanų, Šiaurės Afrikos, Pietų ir Centrinės Azijos virtuvėse. Tai maltos ar kapotos mėsos kukuliai, dažniausiai kepami ant griliaus. Pagal regionus koftos skiriasi pagal naudojamą pagrindinį ingridientą – aviena, jautiena, vištiena, daržovės, žuvis, ryžiai ir t.t. – ir prieskonius.

Aš gaminau marokietišką avienos koftą pagal knygą “A little taste of Morocco”. Labai lengvai pasigamina, gaunasi nepaprastai sultinga ir minkšta mėsytė. Kepiau ją ant griliaus keptuvės. Lygiai taip pat puikiai iškeptų ir ant griliaus. Esu kepusi ir orkaitėje, bet joje iškepusi avienos kofta būna šiek tiek sausesnė.

Avienos kofta
4 porcijos
500 g maltos avienos
1 svogūnas, stambiai supjaustytas
3 valg. šaukštai supjaustytų petražolės lapelių
2 valg. šaukštai supjaustytų kalendros lapelių
2 arbat. šaukšteliai kumino
1 arbat. šaukštelis paprikos miltelių
1/4 arbat. šaukštelio malto kajeno pipirų
1/4 arbat. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 arbat. šaukštelis druskos
8 mediniai iešmeliai
Gaminimas:
1. Svogūną, petražoles ir kalendrą virtuviniame kombaine ar smulkintuvu sumalame iki tyrės (neturint kombaino ar smulkintuvo, galima labai smulkiai viską sukapoti peiliu).
2. Gautą tyrę sudedame į avieną, taip pat ir kuminą, papriką, kajeno pipirus, juoduosius pipirus ir druską. Viską labai gerai išmaišome. Jei masė per sausa, įmaišome šaukštą šalto vandens.
3. Padaliname į aštuonis lygius gabaliukus. Su drėgnomis rankomis formuojame dešrelės formos maždaug 9 cm ilgio koftas ir perveriame mediniais iešmeliais. Koftą sudedame į plokščią lėkštę, uždengiame maistine plėvele ir kokiai valandai dedame į šaldytuvą.
4. Įkaitiname grilių ar griliaus keptuvę ir kepame apie 10 minučių (apverčiant ant kito šono po pusės laiko), kol iškepa.
5. Patiekite koftas su šviežiomis daržovėmis ir citrinos ketvirčiais (išspaustos citrinos sultys ant iškeptos koftos dar labiau pagerina ir taip puikų jos skonį). Jei norisi, papildomai užsibarstome kumino.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *