AVOKADŲ IR ŠPINATŲ MĖTINĖ SRIUBA

 

7604krg_smz

Šią sriubą gaminau savaitės pradžioje, kai oras tiesiog alsavo vasaros šiluma.  Tokiu oru labai norisi gaivaus maisto. Ši sriuba kaip tik tokia ir yra. Švelnaus skonio špinatai, avokadai ir agurkai susijungia su sodresnių spalvų žalumynais ir paskęsta tirštame graikiškame jogurte. Kad atsiskleistų skoniai, jiems reikia šiek tiek laiko susidraugavimui. Todėl  paruoštą sriubą būtinai reikia palaikyti bent keletą valandų šaldytuve. O geriausiai – palikti visai nakčiai.

Avokadų ir špinatų mėtinė sriuba
2 porcijos
100 g špinatų
3 maži agurkai
2 avokadai
4 svogūno laiškai
3 česnako skiltelės
1 stiklinė (200 g) graikiško jogurto
4 valgomi šaukštai citrinos sulčių
3 šakelės baziliko lapelių
3 valgomi šaukštai pjaustytų mėtų lapelių
Druska, pipirai
Žalumynai papuošimui
Gaminimas:
1. Į maisto kombainą/blenderį įpylame 1 stiklinę vandens, sudedame visus ingridientus ir susmulkiname iki tyrės konsistencijos. Skonį pakoreguojame papildomai įdedant citrinos sulčių, druskos ir pipirų.
2. Dedame į šaldytuvą mažiausiai dviem valandom, o geriausiai visai – visai nakčiai.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *