BUROKĖLIŲ, LĘŠIŲ IR FETOS SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS IR GRAŽGARSTE

 

 

salotos_2

Noriu jus įkvėpti valgyti kuo daugiau daržovių, vaisių, grūdų ir bet kokio kito natūralaus ir neperdirbto maisto. Juk taip sveikiau!

Vienas iš būdų valgyti sveiką ir natūralų maistą yra gaminti salotas. Ypač mėgstu tokias, kurios gali atstoti pagrindinį patiekalą. Vakarienės lėkštėje pagal mitybos specialistus turėtų gulėti baltyminis maistas su dideliu kalnu daržovių. Šios burokėlių salotos kaip tik tokios ir yra – sočios ir sveikos, gausios baltymų, aprūpinančios vitaminais, mineralais, antioksidantais ir skaidulomis.

Man jos yra nepaprastai skanios ir gomurį džiuginančios persipinančia skonių įvairove. Burokėlių natūraliam saldumui puikią atsvarą suteikia fetos sūrumas ir gražgarstės lengvas kartumas, ypatingu skoniu negalintiems pasigirti žaliesiems lęšiams kompaniją sėkmingai palaiko traškūs graikiniai riešutais ir cinkelio įnešantis mano mėgstamas raudonasis svogūnas. Visą skonių jūrą apjungia medaus ir garstyčių padažas.

Tikiuosi, ir jūs pamėgsite šias salotas!

is-arti_2

BUROKĖLIŲ, LĘŠIŲ IR FETOS SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS IR GRAŽGARSTE
2 porcijos
Salotos:
2-3 vidutinio dydžio kepti arba virti burokėliai
1,5 stiklinės virtų žaliųjų lęšių (apie 0,5 stiklinės nevirtų)
2-3 saujos gražgarstės
apie 100 g fetos ar ožkų sūrio
0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais
2 saujos lengvai apkepintų graikinių riešutų, šiek tiek pasmulkintų
Padažas:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas garstyčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Padažui visus ingridientus gerai išmaišome.
2. Salotoms skirtus ingridientus paskirstome į dvi lėkštes ir užpilame paruoštu padažu.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *