MEKSIKIETIŠKA DARŽOVIŲ SRIUBA

sriuba-horizontaliai1

Dar vienas tobulas patiekalas greitai ir sočiai vakarienei. Ypač žvarbiais lapkričio vakarais, kai tikrai neaplanko mintys apie šaltibarščius ar gaspačio. Pagalvojau, kad tai dar viena priežastis, kodėl man patinka gyventi Lietuvoje, kurioje jaučiamas metų laikų sezoniškumas. Ir tai ne tik pastoviai besikeičianti gamta su besikeičiančiomis spalvomis ir vis kitais gamtos pokštais, bet ir besikeičiantys skoniai mūsų lėkštėse. Nenuobodu gyventi ir …valgyti:)

Sriuba išverda tiršta ir pilna maistingų daržovių – morkų, pupelių, paprikų ir kukurūzų. O jų kompaniją papildo į lėkštes įdėti avokadų griežinėliai, kurie suteikia dar daugiau vitaminų ir sotumo. Druskos nenaudojau nei žiupsnelio. Skoniui atsiskliesti puikiausiai užtenka prieskonių – kumino, kalendros ir čili. Aštrumas vidutinis, bet jei norisi didesnio karščio burnoje, visada pagelbės tiesiai į lėkštę įpjaustytas čili pipiriukas.

Nurodytas kiekis skirtas išvirti didelį puodą sriubos, kuria galite pradžiuginti visai ne mažą draugų kompaniją.

Meksikietiška daržovių sriuba
apie 8-10 porcijų
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
2 dideli svogūnai, smulkiai supjaustyti
2 didelės morkos, supjaustytos kubeliais
2 didelės raudonos paprikos, supjaustytos mažais gabaliukais
4 česnako skiltelės, smulkiai supjaustytos
2 šaukšteliai malto kumino
2 šaukšteliai maltos kalendros
0,5 šaukštelio čili miltelių
1000 g pomidorų tyrės
800 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
400 g konservuotų kukurūzų
4-5 gerai prinokę avokadai
3-4 žaliosios citrinos, supjaustytos ketvirčiais
pundelis kalendros lapelių
Gaminimas:
1. Dideliame puode įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus, morkas ir paprikas. Pamaišant kepame apie 5-8 minutes, kol daržovės truputį suminkštėja.
2. Sudedame česnaką ir pamaišant dar pakepame nepilną minutę.
3. Suberiame kuminą, kalendrą ir čili, gerai išmaišome ir kepame nepilną minutę, kol pasklinda malonus prieskonių aromatas.
4. Įpilame pomidorų tyrę ir 3 stiklines karšto vandens, gerai išmaišome, užverdame ir sumažinę ugnį verdame apie 15 minučių, kol morkos ir paprikos suminkštės.
5. Suverčiame į puodą pupeles ir kukurūzus, ant lėtos ugnies verdame dar apie 10 minučių.
6. Sriubą išpilstome į lėkštes, įdedame supjaustytus avokado griežinėlius, pašlakstome juos žaliųjų citrinų sultimis, užberiame kalendrų lapelių. Šalia patiekiame likusius žaliųjų citrinų griežinėlius ir juodųjų pipirų malūnėlį, kad kiekvienas, jei norisi, galėtų papildomai pasikoreguoti skonį.
7. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *