RAUDONOJO KARIO SRIUBA SU VIŠTIENA

 

kario sriuba terasoj

Kas man labiausiai patinka yra tai, kad tai ne tik labai skani, bet ir greitai pagaminama vakarienė. Kol žiema dar už lango, dažnai mėgstame pasimėgauti šildančia ir aromatinga raudonojo kario sriuba. Akį džiugina smagios spalvos lėkštėje, o gomurį – maloniai besikandžiojantis aštrumas.  Šiai sriubai nuostabų skonį suteikia raudonojo kario pasta – tai, kas mane žavi Tailando virtuvėje. Raudonojo kario pastą galima pasidaryti pačiai, bet, teisybę pasakius, seniai jau bedariau. Nuo tada, kai parduotuvėse galima įsigyti geros kario pastos, namuose jos daryti nebeprisiruošiu. Sudėtis teisinga, yra viskas ko reikia – čili aitriosios paprikos, citrinžolė, galanga (imbierinė šaknis), česnakas, druska, askaloniniai svogūnai, krevečių pasta, kaffir laimas ir kuminas. Tad visada spintelėje laikau keletą kario pastos pakelių.

Be vištienos naudojau  paprikas ir saldžiųjų žirnių ankštis.  Paprikas verdu labai trumpai, o žirnių ankštis sumetu  puodą jau patraukus nuo viryklės. O kartais tiesiai į lėkštę.  Man patinka, kai daržovės nepraranda savo traškumo ir, žinoma, vitaminų. Vietoje paprikų ir žirnelių ankščių naudokite bet kokias daržoves, kurios yra po ranka. Kam norisi dar daugiau karščio burnoje, į sriubą gali įsiberti pjaustyto čilio.

kario sriuba terasoj_2

Raudonojo kario sriuba su vištiena

Labai geros 2 porcijos, jei sriuba yra pagrindinis patiekalas arba 4 vidutinio dydžio porcijos

2 po 400 ml indeliai kokosų pieno
2 valgomi šaukštai raudonojo kario pastos (nubraukti šaukštai – švelnesnis variantas, su kaupu – aštresnis)
400 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos juostelėmis
1 didelė raudona paprika, supjaustyta juostelėmis
120 g saldžiųjų žirnių ankščių (jų neturint, tiks švieži arba šaldyti žirneliai)
2 valgomi šaukštai žuvų padažo
1 žalioji citrina (lime)
druska (jei norisi)
patiekimui: supjaustytas čili, baziliko lapeliai

Gaminimas:

1. Vidutiniškai įkaitiname puodą. Dedam kokius 5 šaukštus kokosų pieno ir kario pastą. Gerai išmaišome iki vientisumo. Pakaitinam maišydami apie 1 – 3 minutes.
2. Įdedam vištieną. Gerai išmaišome, kad apsiveltu kario ir kokosų pieno mišiniu ir kepam apie 5 min.
3. Įpilam likusį kokosų pieną, sumetam paprikas ir įpylame žuvies padažą. Verdam apie 10 minučių, kol pilnai išverda vištiena.
4. Išjungiame ugnį, į puodą sumetame saldžiųjų žirnių ankštis. Išspaudžiame pusę žaliosios citrinos sulčių. Paragaujame, jei norisi, pagal skonį išsispaudžiame daugiau žaliosios citrinos sulčių ir/arba įmetam mažą žiupsnelį druskos.
5. Sriubą pilame į lėkštes, užmetame baziliko lapelių. Kam norisi daugiau aštrumo, užsiberia pjaustyto čili.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *