Tortilijų suktinukai su keptu moliūgu, paprikomis, raudonuoju kopūstu, gražgarstėmis ir pupelėmis

Dar vienas be galo skanus ir smagus būdas valgyti daugiau daržovių – tortilijų suktinukai, į kuriuos galima pridėti pačių įvairiausių skonių ir spalvų daržovių. Mūsų šeimoje dabar ant bangos yra suktinukai su keptu moliūgu. Orkaitėje iškeptas moliūgas būna sodraus skonio ir nuostabios kreminės konsistencijos. Labai paprasta tokį užtepti ant tortilijos lakšto. Kartu su moliūgu orkaitėje iškepu ir raudonąsias paprikas, kurias taip pat dedu į suktinukus. Iš tiesų, jei kepti ką nors orkaitėje, tai kepti maksimaliai daug. Aš dažniausiai išsikepu visą skardą moliūgo skiltelių, kitą skardą – paprikos. Kiek reikia tam kartui, tiek suvalgome, o likučius laikau šaldytuve. Bet kada prireikus greitai galiu susisukt suktinuką  kartu įsukdama bet kokias turimas žalias daržoves užkandai ar kitai vakarienei prie daržovių į kompaniją įberdama pupelių ar avinžirnių. Arba keptą moliūgą ir paprikas kuo puikiausiai galima panaudoti kituose patiekaluose.

Kai pirksite tortilijas, rinkitės viso grūdo paplotėlius. Daugiau naudingų medžiagų, daugiau skaidulų ir daugiau skonio.

 

Tortilijų suktinukai su keptu moliūgu, paprikomis, raudonuoju kopūstu, gražgarstėmis ir pupelėmis
4 tortilijos suktinukai
apie 400 g moliūgo
1 didelė raudonoji paprika
1-2 š. alyvuogių aliejaus
1 raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
4 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
240 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
2 geros saujos smulkiai supjaustyto ar tarkuoto raudonojo/mėlynojo kopūsto
1-2 š. citrinos sulčių
4 geros saujos gražgarstės
druska ir juodieji pipirai
žiupsnelis kajeno arba aitriosios paprikos miltelių (jei norisi aštriau)
4 viso grūdo tortilijų paplotėliai
Gaminimas:
1. Moliūgo žievės galime nelupti, ji puikiai nusiima moliūgui iškepus. Išimame moliūgo sėklas, supjaustome 2-3 cm storio riekėmis ir sudedame į kepimo skardą. Pašlakstome aliejumi, užberiame druskos ir pipirų.
2. Papriką pepjauname per pusę, išimame sėklas ir taip pat sudedame į kepimo skardą odele aukštyn. Kartu su moliūgu šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 – 40 min., kol moliūgas ir paprika suminkštėja ir lengvai apskrunda.
3. Kad lengviau nusiimtų paprikos žievelė, iškeptą papriką sudedame į maišelį, užrišame ir palaukiame, kol pravės. Išimame iš maišelio, nulupame žievelę ir supjaustome siauromis juostelėmis.
4. Moliūgui kiek atvėsus, nuimame jo žievę ir pasmulkiname 3-4 cm dydžio gabaliukais.
5. Ant raudonojo kopūsto užpilame citrinos sultis ir pamaigome rankomis, kad suminkštėtų. Atidedame į šalį minutėlei.
6. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, sudedame svogūną ir jį apkepame. Įdedame smulkintas česnako skilteles ir dar pakepame apie 1 minutę. Suberiame pupeles, moliūgo gabaliukus ir papriką, užberiame druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišome ir pakepame keletą minučių, kad viskas vienodai sušiltų. Paragaujame, ir jei reikia, skonį pakoreguojame druska ir/ar pipirais. Jei norisi daugiau aštrumo, įberiame žiupsnelį kajeno ar aitriosios paprikos miltelių.
7. Ant stalo išdėliojame tortilijų paplotėlius ir ant kiekvieno padaliname moliūgų masę iš keptuvės. Su stalo peiliu paskirstome moliūgų masę per visą paplotėlio paviršių. Tada užberiame raudonąjį kopūstą ir uždedame gražgarstes. Tortilijų paplotėlius susukame į suktinukus, kiekvieną jų perpjauname per pusę ir sudedame į lėkštes.
8. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


4 thoughts on “Tortilijų suktinukai su keptu moliūgu, paprikomis, raudonuoju kopūstu, gražgarstėmis ir pupelėmis”

  • Baisiai nesinori teršti viso recepto, bet trūksta sisteminių smulkmenų 🙂 pvz. keptas orkaitėj moliūgas ok, o kokioje temperatūroje, kiek laiko? Tai juk svarbu 🙂

      • Vietoje paprikų dėčiau gerai sunokusius pomidorus. Kadangi šiame recepte nenaudoju jokio padažo, tai daržovės turi būti sultingos ir nesprangios. O jei mėgstate paprikas, būtinai pamėginkite su jomis – iškeptos jos turi gerą kreminę tekstūrą ir “dūmo” aromatą.

    • 2 žingsnis viską aprašo 🙂 Moliūgas kartu su paprikomis šaunamas į 180 C orkaitę, kepama apie 30-40 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *