Daržovių užtepėlių trio

Ši spalvinga užtepėlių trio gimė besiruošiant Sveiko maisto šventėje Pažaislyje vykusiame konkurse „Vakarėlio užkandžiai“. Sveikas, gardus ir akį džiuginantis užkandis. Be to, paprastai ir greitai paruošiamas. Juk greitis labai svarbu, kai ruošiesi vakarėliui:)

Tačiau nereikia laukti vakarėlio, kad pasigaminti šias užtepėles. Mėgstu jas turėti po ranka. Bet kada galiu dėti ant stalo šeimai ar netikėtai užsukusiems svečiams. Ir praalkus gerai yra užkąsti sveiku užkandžiu. Taip nesudaromos sąlygos į burną dėti ką nors ne taip sveiko. Todėl pasiruošiu didesnį kiekį ir laikau šaldytuve.

Su užtepėlėmis dažniausiai patiekiu duonos traškučius ir lazdelėmis pjaustytas daržoves, ypač tinka morkos, agurkai, kaliaropės, saliero stiebai.

Žirnelių užtepėlė
200 g šviežių arba šaldytų žirnelių
100 g virtų arba konservuotų baltų pupelių
½ stikl. saulėgrąžų, išmirkytų vandenyje bent 2 valandas
3 – 4 v.š. citrinos sulčių
2 š. tyro alyvuogių aliejaus
2 š. petražolių, susmulkintų
2 š. kalendros, susmulkintos
Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Sauja lengvai apkeptų saulėgrąžų apibarstymui
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus apibarstymui skirtas saulėgrąžas, sumalti su maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
2. Jeigu reikia, skonį pakoreguoti druska, pipirais, citrinos sultimis ar česnako gabaliuku. Įdėjus į indelius – apiberti lengvai kepintomis saulėgrąžomis.
3. Skanaus!

Burokėlių užtepėlė
300 g burokėlių, virtų arba keptų orkaitėje
220 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
1 – 2 česnako skiltelės
2 š. tyro alyvuogių aliejaus
2 š. citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Sauja lukštentų kanapių apibarstymui
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus lukštentas kanapes, sumalti su maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
2. Jeigu reikia, skonį pakoreguoti druska, pipirais, citrinos sultimis ar česnako gabaliuku. Įdėjus į indelius – apiberti lukštentomis kanapėmis.
3. Skanaus!

Keptų daržovių užtepėlė
250 g orkaitėje keptų daržovių (apyligėmis proporcijomis): moliūgų, morkų ir saliero šaknies
250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
1 – 2 skiltelės česnako
2 š. tyro alyvuogių aliejaus
2 š citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos
Sauja lengvai apkeptų moliūgo sėklų apibarstymui
Gaminimas:
1. Visus ingredientus, išskyrus apibarstymui skirtas moliūgo sėklas, sumalti su maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
2. Jeigu reikia, skonį pakoreguoti druska, citrinos sultimis ar česnako gabaliuku. Įdėjus į indelius – apiberti lengvai kepintomis moliūgo sėklomis.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *