SARDINIŲ PAŠTETAS

5126_krg_2smz

Tai puiki užtepėlė, kuri tikrai patiks ir žuvies mėgėjams, ir ne patiems didžiausiems žuvies gerbėjams. Tikrai taip, kas tik jos ragavo, tas pagiriamąjį žodį sakė:) Aš pati ją be galo mėgstu ir kaip valgytoja, ir kaip gamintoja.

Greitis ruošiant maistą, ypač kai turi didelę šeimyną, arba lauki svečių, arba šiaip norisi kažką kito nuveikti už virtuvės ribų, yra svarbi detalė. Netgi labai. Gaminant šį sardinių paštetą laiko sąnaudos yra minimalios. Sumetu viską į smulkintuvą, keletas minučių smulkinant – štai patiekalas ir baigtas. Lieka tik į indelius sudėti ir į šaldytuvą pastatyti. Bet jei aplinkybės taip susiklosto, kad nelieka laiko bent pusvalandį šaldytuve palaikyti, dedame tiesiai ant stalo:)

Be to, paštetas labai sveikas. Sardinėse yra daug omega – 3 riebalų rūgščių, ko labai reikia mūsų širdims ir kraujagyslėms. Ir vitamino D yra. O jei valgysite su kaulais, dar ir kalciu papildysite savo atsargas. Kaulų bijoti nereikia, nes paprastai konservuotų sardinių kaulai būna suminkštėję. Plakant paštetą, kaulai kuo puikiausiai susismulkina ir nelieka nė pėdsako, kad jų būta. Jei visgi nenorite tų kaulų, tai prieš gaminant paštetą kaulus pašalinkite.

O galų galiausiai – tai tiesiog labai gardi užtepėlė. Subtiliai turtingas žuvies skonis maloniai glosto gomurį, o puri pašteto konsistencija lengvai tepasi ant duonos skrebučio ar daržovės griežinėlio. Tiesa, tam reikia paštetą trumpai palaikyti kambario temperatūroje.

Šį receptą pasiskolinau iš Mary Berry “Klasikinės virtuvės”. Truputį sumažinau sviesto kiekį – skonis tikrai nenukentėjo:)

 Sardinių paštetas
240 g aliejuje konservuotų sardinių, nusunktų
100 g minkšto sviesto
125 g minkšto kreminio sūrio (cream cheese)
4 valgomi šaukštai citrinos sulčių
juodieji pipirai
citrinos griežinėliai ir žalumynai papuošimui
Gaminimas:
1. Sardines, sviestą, sūrį ir citrinos sultis gerai suplakame smulkintuvu ar virtuvės kombainu, kol pasidarys vientisa masė.
2. Pagal skonį dar įdedam citrinų sulčių ir pipirų.
3. Paštetą sudedame į mažus indelius arba vieną didelį ir bent 30 minučių dedame į šaldytuvą.
4. Prieš patiekiant – papuošiame citrinų griežinėliais ir žalumynais.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


2 thoughts on “SARDINIŲ PAŠTETAS”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *