Spalvoti daržovių traškučiai (čipsai)

Labai paprastas receptukas. Imam daržoves, plonai pjaustom ir kepam. O paskui traškinam. Juk tas traškumas ir patinka labiausiai, ar ne? Tinka tam pačios įvairiasios daržovės, pradedant įprastom bulvėm ir baigiant lapiniais kopūstais. Aš šį kartą naudojau saldžiąją bulvę, burokėlį ir lapinį kopūstą (kale).

Keli patarimai, kurie užtikrins kad traškučiai tikrai būtų traškūs. Pirma – plonai supjaustyti. Antra – nepadauginti aliejaus. Trečia – į kepimo skardą sudėti vienu sluoksniu. Ir galų gale – stebėti, kad nesudegtų. Kepame, kol daržovių krašteliai švelniai paruduoja. Ištraukus iš orkaitės karštos daržovės nebus iš karto traškios (nebent labai gerai apskrudinote). Daržovių griežinėliai pasidaro traškūs kai atvėsta. Taip pat atkreipkite dėmesį į tai, kad lapinio kopūsto lapeliai gali iškepti greičiau, nei saldžioji bulvė su burokėliu, tad stebėkite ir prireikus traukite kopūstą iš orkaitės anksčiau. Geriausia kopūsto lapelius kepti atskiroje kepimo skardoje, kad prireikus ją visą ir ištrauktumėte.

Beje, keletą traškučių buvau atsidėjusi į atskirą lėkštutę fotografavimui. Taip nutiko, kad jie toje lėkštutėje praleido net dvi dienas neuždengti. Šito nesitikėjau, bet savo traškumo jie neprarado net ir po dviejų dienų! Nuostabu! Žinau, jūsų traškučiai tiek neišgyvens:) Garantuoju, bus sutraškinti jau tą pačią dieną. Nebent kepsite jų tikrai labai daug:)

Spalvoti daržovių traškučiai (čipsai)
1 saldžioji bulvė, nuskusta ir plonai supjaustyta griežinėliais
1 burokėlis, nuskustas ir plonai supjaustytas griežinėliais
ryšulėlis lapinio kopūsto (kale), lapeliai nuskabyti nuo kieto koto
1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos (galima ir kitų mėgstamų prieskonių)
Gaminimas:
1. Visas daržoves apšlakstome alyvuogių aliejumi ir druska, gerai išmasažuojame, kad aliejumi pasidengtų visi daržovių griežinėliai ir kopūsto lapeliai. Paskleidžiame ant kepimo skardos vienu sluoksniu ir šauname į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
2. Kepame apie 15-20 minučių. Gali prireikti ir ilgiau kepti, nes kepimo laikas priklauso nuo daržovių griežinėlių storio ir orkaitės ypatumų. Tad po kokių 15 minučių pradėkite stebėti, kad nesudegtų. Galima traukti iš orkaitės, kai daržovės krašteliuose švelniai paruduoja. Nepamirškite, kad kopūsto lapeliai gali greičiau iškepti, nei bulvės ir burokėlio griežinėliai, tad patogiausia juos kepti yra atskiroje skardoje.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *