Apelsinų kremo pyragas su šokoladu ir granatų sėklomis

Nieko daug apie šį pyragą sakyti nereikia. Skanus ir sveikas žiemiškai apelsininis su juodu šokoladu ir granato sėklomis. Galima šį pyragą pavadinti veganišku, nes pagamintas tik iš augalinės kilmės produktų.

Pyrago kremas paruoštas iš anakardžių riešutų, apelsino sulčių, apelsino žievelės ir kokoso sviesto. Pyrago pagrindas iš migdolų ir karijų riešutų bei datulių. Papuošta juodu šokoladu ir granato sėklomis.

Pyragą gaminau tartaletės formoje. Bet jei jos neturite, puikiausiai tinka paprasta torto forma su nuimamais kraštais. Formos diametras apie 20 cm.

Pyragą geriausia paruošti iš vakaro ir nakčiai dėti į šaldiklį. Ryte perkelti į šaldytuvą ir prieš valgant užpilti šokolado glajumi. Valgant neskubėti ir mėgautis kiekvienu kąsneliu:) Skanaus!

 

Apelsinų kremo pyragas su šololadu ir granatų sėklomis
Pyrago pagrindas:
100 g migdolų riešutų
100 g karijų riešutų
150 g (1 stiklinė) minkštų datulių
Kremui:
200 g anakardžių riešutų, išmirkytų vandenyje apie 1 val.
150 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
5 š. kokosų sviesto (matuoti skystą)
3-4 š. skysto saldiklio (klevų sirupo, agavų sirupo, medaus)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1,5 – 2 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
1 š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos
Papuošimui:
100 g gero juodo šokolado
1 š. kokosų sviesto
pora saujų granato sėklų
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pagaminame pyrago pagrindą. Jei datulės kietos, pamirkome jas vandenyje, kol suminkštės. Riešutus susmulkiname su maisto smulkintuvu iki mažų gabaliukų. Tada sudedame minkštas datules (be kauliukų!) ir smulkiname toliau, kol gaunasi lipni masė. Ja išklojame torto su atsegamais kraštais, dugną. Jei naudajate tartaletės, su nuimamais kraštais, formą, suformuojame krepšelio formą.
2. Kremui skirtus produktus susmulkiname maisto smulkintuve arba blenderyje iki vientisos masės. Paragaujame ir, jei reikia, pakoregaujame skonį citrinos sultimis ar saldikliu. Kremą užpilame ant riešutinio pagrindo, uždengiame maistine plėvele ir nakčiai dedame į šaldiklį.
3. Kitą dieną pyragą perkeliame į šaldytuvą. Prieš valgant, paruošiame šokoladinį glajų. Šokoladą ištirpiname – sulaužytą gabaliukais sudedame į mažesnį puodą, kurį dedame į didesnį puodą su vandeniu. Pakaitiname kol šokoladas ištirps. Įdedame kokosų sviesto ir gerai išmaišome. Atvėsiname ir užpilame ant pyrago. Užberiame granatų sėklas.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *