PLOMBYRO LEDAI

 

ledai su vysniomis

Labai paprastas receptas. Trys ingridientai ir jokio ledų gaminimo aparato. Viską suplakame ir kišame į šaldymo kamerą. Viskas.  Ledai pagaminti. Tik šiek tiek kantrybės, kol ledai sušals.

Taip, jie yra riebūs ledai, bet toks ir turi būti plombyras. Užtat jie nepalyginamai geriau už pirktinius, kurių sudėtyje galima rasti ne tik pieno ar grietinėlės. Tad vaikams pradžiuginti, svečiams pavaišinti ar šalia šokoladinio pyrago ledų rutuliuką įdėti – visada gerai turėti tokių atsargų.

Ledai saldoki, tad skaniausiai valgosi su rūgštesnėmis uogomis – serbentais ar vyšniomis.

Plombyro ledai
650 ml grietinėlės (35% riebumo)
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
Bet kokios mėgstamos uogos arba jų mišinys (jei norisi)
Gaminimas:
1. Grietinėlę išplakame su mikseriu iki purumo.
2. Kondensuotą pieną ir vanilės ekstraktą supilame į plaktą grietinėlę ir viską labai gerai išmaišome.
3. Ledų masę sukrečiame į šaldymui tinkantį ir sandariai užsidarantį indą ir įdedame į šaldiklį. Šaldiklyje reikėtų palaikyti apie 6 valandas, kol ledai sukietės.
4. Prieš pradedant mėgautis ledais, reikia juos ištraukti iš šaldiklio ir trumpai palaikyti kambario temperatūroje, kol jie šiek tiek suminkštės (apie 5 – 10 minučių).
5. Su šaukštu kabiname ledus, krauname į indelius ir užsiberiame daug uogų.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *