Šokoladiniai burokėlių keksiukai


Mano patys skaniausi keksiukai. Iš tiesų tai yra truputi kita Burokėlių šokoladinio pyrago versija. Minėtas pyragas kepamas išimtinai iš augalinės kilmės produktų. Žinoma, tą pačią pyrago tešlą galima naudoti ir kepant keksiukus – gausis drėgni ir sunkūs. Gardumėlis! Tačiau šį kartą norėjau iškepti puresnius keksiukus. Todėl naudojau kiaušinius ir keičiau miltų proporcijas bei kakavos kiekį. Iškepa sodraus skonio, lengvai drėgnos konsistencijos ir purūs keksiukai. 

Keksiukai nėra labai saldūs. Toks tikrąjį skonį nenustelbiantis saldumas man patinka, vaikai taip pat šveičia vieną po kito. Bet jei jūs esate baisiai dideli smaližiai, gali būti, kad pasigesite lašelio saldumo. Ir jei labai stipriai norėsis, saldumo lygį pakelkite įberdami saują kitą razinų, juodojo šokolado gabaliukų ar dar vieną trintą bananą. Taip bus sveikiau, nei didinti pridėtinio cukraus kiekį. Dabar jau niekam ne paslaptis, kad pridėtinis cukrus nesuteikia jokio gėrio ir naudos mūsų organizmui, todėl pasirūpinkime savimi ir palaipsniui jį mažinkime pakeisdami natūralaus cukraus savyje turinčiais produktais.

 

Šokoladiniai burokėlių keksiukai
2 kiaušiniai
80 g rudojo nerafinuoto cukraus
80 ml augalinio aliejaus
300 ml (apie 2 vnt.) virtų arba orkaitėje keptų burokėlių, sutrintų maisto smulkintuvu į tyrę
100 ml (apie 1 vnt.) bananų, sutrintų šakute arba maisto smulkintuvu į tyrę
80 g pilno grūdo speltos miltų
80 g pilno grūdo avižų miltų
60 g kakavos miltelių
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. sodos
Gaminimas:
1. Viename inde lengvai suplakame kiaušinius su cukrumi, įpilame aliejų, burokėlių ir bananų tyres.
2. Kitame inde sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Visą mišinį persijojame į indą su drėgnais ingredientais. Gerai išmaišome.
3. Sudedame nugesintą (su obuolių actu) sodą, gerai išmaišome ir supilstome į keksiukų formeles.
4. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 – 25 min.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *