Šokoladinis avokadų desertas

kremas_2

Šiandien švenčiu savo tinklaraščio pirmąjį gimtadienį! Atsigręžusi atgal, be galo džiaugiuosi ir didžiuojuosi savimi, kad išdrįsau iš jaukaus užutėkio – savo virtuvės – išlįsti į viešą erdvę ir dalintis tuom, kas man iš tiesų labai patinka. Improvizacija virtuvėje ir fotografija, tai tie dalykai, kurie mane nepaprastai veža ir be kurių mano gyvenimo mozaikoje trūktų labai svarbių ir gražių spalvų.

Taip, pripažįstu – man tai buvo tikras iššūkis. Juk niekada viešai nesireiškiau, net ir asmeninėje Facebook’o paskyroje turėjau vos kelias nuotraukas ir įrašus. Bet štai, jau visi metai šis tinklaraštis yra mano langas į pasaulį ir per kuriuos praturtėjau naujomis pažintimis, patirtimi, įspūdžiais ir nuotykiais. Tad ši kukli sukaktis man yra labai brangi.

Ta proga dariau jau ne kartą išbandytą šokoladinį avokadų desertą, kuris gelbėja tada, kai tiesiog nėra laiko įmantriems gardumynams gaminti. Nes tik vakar su šeima grįžome iš slidinėjimo atostogų – vos nulipus nuo slidžių šis, per 10 minučių pagaminamas desertas, tobulai tiks šiai progai.

kremas-pradetas_2

Jei nesate avokadų gerbėjai, galbūt gali kiek keistai nuskambėti, kad desertas bus gaminamas iš avokadų. Tačiau galiu patikinti – avokado nei užuosite, nei burnoje pajausite. Kiek esu gaminusi, niekas nei iš pirmo, nei iš penkto karto neatspėjo, kad į sudėtį įeina šis super sveikas vaisius.

Pagrindinės sudedamosios dalys – geras juodas šokoladas ir avokadas. Kai sakau geras juodas, turiu omenyje šokoladą, turintį mažiausiai 72 procentus kakavos produktų. Purumui suteikti naudoju anakardžių pieną. Skonio sodrumui pastiprinti – geros kakavos miltelių. Saldumui – truputi agavų sirupo. Ir šiek tiek prieskonių – vanilės esencijos ir druskos.

Tiesa, deserto skonis ir saldumo lygis priklausys nuo naudojamo šokolado sudėtyje esančių kakavos produktų kiekio ir cukraus. Tad gamindami šį desertą ragaukite ir skonį koreguokite pagal save – įberiant šaukštą kitą geros kakavos miltelių (ypač jei naudojate mažiau nei 70 procentų kakavos produktų turintį šokoladą ir norisi sodresnio skonio) arba papildomai įdedant kokį šaukštą agavų/klevų sirupo.

Deserto skonis yra gana koncentruotas, todėl tiesiog prašosi ant pagaminto deserto užsiberti bet kokių lengvai paskrudintų ir susmulkintų riešutų. Riešutai visada tobulai sudraugauja su visokiausiais šokoladiniais desertais. Aš naudojau pistacijų riešutus. Taip pat puikiai tinka ir šviežios bei šaldytos uogos ar vaisiai.

O pabaigai lieka pridurti akivaizdžią tiesą – kad tai tiesiog super desertas. Avokadų ir juodojo šokolado, turinčio mažiausiai 60 procentų kakavos produktų, nauda sveikatai niekas neabejoja.

kremas-suvalgytas_2

ŠOKOLADINIS AVOKADŲ DESERTAS
4 porcijos
150 g gero juodo šokolado (72 – 80 proc)
3 vidutinio dydžio prinokę avokadai
1/4 stiklinės anakardžių pieno (arba bet kokio kito pieno ar grietinėlės)
1 šaukštas kakavos miltelių
1 šaukštas agavų sirupo
1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Papuošimui – švelniai paskrudinti ir susmulkinti riešutai ir/arba uogos ir/arba vaisiai
Gaminimas:
1. Pirmiausiai šokoladą ištirpiname. Atidedame, kad kiek praauštų.
2. Į maisto smulkintuvą/blenderį supilame šokoladą, sudedame avokadų minkštimą ir visus kitus ingredientus, išskyrus skirtus papuošimui. Gerai išplakame iki vientisos konsistencijos. Jei masė per tiršta, papildomai įpilame šaukštą kitą pieno. Paragaujame, ir jei reikia, skonį pakoreguojame papildomai šiek tiek įdedant kakavos miltelių ir/ar agavų sirupo.
3. Kremą sudedame į indelius. Jei valgysime ne iš karto, indelius uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Jei valgome iš karto, apibarstome riešutais ir/ar uogomis ir/ar vaisiais.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *