Trupininis slyvų ir obuolių pyragas

Ruduo man labiausiai kvepia obuoliais ir slyvomis. Abu šiuos skonius sudėjau į šį nuostabų ir greitai paruošiamą visiškai augalinės kilmės trupininį pyragą.

Trupininiai pyragai yra iš tos serijos, kai greitai ir su mažiausiomis laiko sąnaudomis galima išsikepti skanut skanutėlį desertą. Plius tai labai universalus pyragas, nes galima kepti iš bet kurių sezoninių vaisių/uogų.

Pyrago trupiniai visiškai avižiniai – tiek dribsniai, tiek viso grūdo miltai. Tad besigardžiuojant pyragu kartu gaunate gerą dozę skaidulų ir kitų avižose esančių naudingų maistinių medžiagų. Vietoj tokiems pyragams įprasto sviesto dėjau kokosų aliejų. Cukrų naudojau kokosų, kuris turi lengvą karamelės prieskonį. Laisvai jį keiskite nerafinuotu cukrumi. Priklausomai nuo slyvų ir obuolių rūgštumo, cukraus kiekį pasikoreguokite patys.

Skaniausia šį pyragą valgyti dar šiltą. Ir pasiskaninti vaniliniais ledais.

Trupininis slyvų ir obuolių pyragas
Įdarui:
apie 400-500 g slyvų
3 vidutinio dydžio obuoliai
1 v.š. citrinos sulčių
2 a.š. cinamono
2 v.š. kokosų cukraus (arba rudo nerafinuoto cukraus)
Pyrago trupiniams:
100 g avižinių dribsnių
100 g viso grūdo avižinių miltų
50 g lazdyno riešutų, pasmulkinti
50 g kokosų cukraus (arba rudo nerafinuoto cukraus)
80 g kokosų aliejaus
žiupsnelis druskos
Patiekimui:
vaniliniai ledai
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Slyvas perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Obuolius supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nesioksiduotų. Sudedame į kepimo indą (20-23 cm), apibarstome cinamonu ir cukrumi, gerai išmaišome.
2. Dubenyje sumaišome avižinius dribsniu, miltus, riešutus, cukrų ir druską. Peiliu kapojant įmaišome kokosų aliejų, kol visa masė virs trupiniais. Juos užberiame ant kepimo inde laukiančių slyvų ir obuolių.
3. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, kol paviršius švelniai paruduoja, o vaisiai pradeda kunkuliuoti.
4. Leidžiame šiek tiek ataušti. Patiekiame valgyti kartu su vaniliniais ledais, o jei jų neturite – skanu ir be jų.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *