Dilgėlių sriuba su pupelėmis

Pradėsiu nuo priešistorės. Jau prieš metus sūnus vis prašė, kad išvirčiau dilgėlių sriubos. Palinksėdavau galva, bet vis neprisiruošdavau pririnkti dilgėlių ar turguje pas močiutę nusipirkti. Taip ir kitas pavasaris atėjo. O mano vaikas vis dar nori tos dilgėlių sriubos. Ir kai vieną dieną vyras iš pasivaikščiojimo gamtoje parnešė puokštę dilgėlių sakydamas, gal kokį žalią kokteilį pusryčiams suplaksi, priėmiau tai kaip ženklą. Kai jau pačios dilgėlės į virtuvę atkeliauja, sakau, gal jau tikrai reikia TĄ sriubą išvirti.

O išvirti dilgėlių sriubą tikrai paprasta. Reikia jas tik nuplikyti verdančiu vandeniu. Patogiausia sudėti dilgėles į sietelį ir perlieti verdančiu vandeniu. Paskui iš karto dar kartą perlieti vandeniu, bet šaltu – kad išsaugoti žalią spalvą. Tada jau dėti į salotas ar sriubą. Į sriubą sumetame pačioje virimo pabaigoje, kad išsaugoti vertingąsias dilgėlių savybes (turi daug geležies, vitamino C, K, karotino ir kt.).

Kad sriuba būtų sotesnė, įdėjau baltųjų pupelių. Jos suteikia švelnią tirštą konsistenciją, o kadangi pupelių skonis pakankamai švelnus, tai neužgožia dilgėlių skonio ir spalvos.

Beje, sriuba buvo gardžiai suvalgyta nuo mažiausiųjų iki didžiausiųjų:)

Dilgėlių sriuba su pupelėmis
4 porcijos
2 didelės saujos/puokštės dilgėlių
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 saliero stiebas, supjaustytas griežinėliais
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 vidutinio dydžio bulvės, supjaustytos mažais gabaliukais
750 ml daržovių sultinio arba vandens
240 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
šviežias čiobrelis ar kiti žalumynai papuošimui
Gaminimas:
1. Dilgėles sudedame į sietelį, perliejame verdančiu vandeniu ir iš kart šaltu vandeniu. Nusausiname, supjaustome ir atidedame, kol prireiks.
2. Puode įkaitintame aliejuje apkepame svogūną ir salierą, kol suminkštėja. Sudedame česnaką ir dar pakepame apie 1 minutę.
3. Supilame karštą sultinį arba vandenį, pasūdome, sudedame bulves ir verdame, kol jos išvirs.
4. Sudedame pupeles ir dar kelias minutes paverdame, kad pupelės sušiltų.
5. Įmetame dilgėles, išmaišome ir nedelsiant patraukiame nuo kaitros.
6. Sriubą sutriname su elektriniu trintuvu. Paskaniname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir jei reikia, pasūdome. Jei sriuba per daug tiršta, įpilame šlakelį karšto sultinio arba vandens.
7. Įpilus į lėkštes papuošiame žalumynais.
8. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *