MOLIŪGŲ IR LEŠIŲ SRIUBA

sriuba_1

Kai žvarbus rudeniškas vėjas nuo medžių plėšia paskutinius lapus, o saulė vis rečiau apdovanoja glostančiais spinduliais, kodėl gi į savo virtuvę neįsileidus šildančių spalvų? Ši moliūgų ir raudonųjų lešių sriuba pradžiugins akį ir tikrai sušildys vidų.

Beverdant lęšiai ir moliūgai sukrenta, todėl sriuba išverda tirštut tirštutėlė. Jei norisi, sriubos tirštumą galima reguliuoti įpylus daugiau skysčių nei nurodyta receptūroje. Kaip atsvara sriubos švelniai konsistencijai yra žiediniai kopūstai, kuriuos reikia pasistengti nepervirti. Jie turi išlaikyti lengvą traškumą.

Labai skanu sriubą valgyti į lėkštę įsidėjus graikiško jogurto, įsispaudus žaliųjų citrinų sulčių ir užsibarsčius žalumynų. Ypač tinka kalendros lapeliai.

sriuba_2

MOLIŪGŲ IR LĘŠIŲ SRIUBA
4 – 6 porcijos
2 šaukštai kokosų aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
500 g (apie 3 stiklinės) moliūgo, supjaustyto mažais kubeliais
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
3 šaukšteliai kario miltelių
3 stiklinės karšto vandens arba daržovių sultinio
1 stiklinė raudonųjų lęšių
1 lauro lapas
3 žiedinio kopūsto žiedynai, sulaužyti į smulkesnius žiedynėlius
pagal skonį patiekimui – žalioji citrina, graikiškas jogurtas ir kalendros ir/arba petražolės lapeliai
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname kokosų aliejų ir jame apkepame svogūną, kol pasidarys skaidrus.
2. Suverčiame moliūgo kubelius ir pamaišant apkepame minutę kitą.
3. Sudedame česnaką ir kario miltelius, įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų. Gerai išmaišome, kad moliūgai pasidengtų prieskoniais ir toliau maišant ant mažos ugnies kepame kokią minutę.
4. Įpylame karštą vandenį/daržovių sultinį, suberiame lęšius ir įmetame lauro lapą. Verdame ant nedidelės ugnies apie 10-15 minučių. Per tą laiką lęšiai turėtų sukristi, moliūgai suminkštėti. Jei sriuba atrodo per daug tiršta, įpylame daugiau vandens/daržovių sultinio.
5. Įmetame žiedinio kopūsto žiedinėlius ir toliau ant lėtos ugnies verdame apie 7 minutes, kol žiediniai kopūstai suminkštėja.
6. Kai iš lęšių ir moliūgų pasidaro beveik tyrė, o žiediniai kopūstai suminkštėja, bet vis dar išlaiko lengvą traškumą – sriuba beveik baigta. Nukeliame nuo ugnies ir sužvejojame lauro lapą. Paragaujame ir jei reikia, skonį pakoreguojame druska, pipirais ir šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių. Įpylus į lėkstes užbarstome smulkintų kalendros ir/arba petražolių lapelių, o šalia patiekiame supjaustytų žaliųjų citrinų griežinėlų ir graikiško jogurto – kiekvienas galės individualiai pasiskaninti.
7. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *