TRINTA BROKOLIŲ IR PUPELIŲ SRIUBA SU ANAKARDŽIŲ RIEŠUTAIS

brokoliu-sriuba-is-arti_1

Kol žiema vis dar karaliauja už lango, kirskime sočias sriubytes ir nesušalkime. Belaukiant artėjančio pavasario, siūlau išsivirti jaukiai tirštą brokolių ir pupelių sriubą.

Pasigamina ji lengvai ir gali atstoti pagrindinį pietų ar vakarienės patiekalą, nes pupelių dėka (kurios turtingos lengvai įsisavinamais baltymais, taip pat vitaminais, mineralais ir ląsteliena) yra pakankamai soti. Sriubos ingridientai yra augalinės kilmės, tad puikiai tiks kiekvienam valgytojui.

Sriuba sutrinta ne iki visiškai vientisos konsistencijos. Norėjosi palikti smulkius daržovių gabaliukus, kurie kiekvienas atskirai švelniai primintų savo skonį ir būtų ką šiek tiek pakramtyti.

Užbalinau sriubą anakardžių grietinėle. Kaip ją pasigaminti patiems rasite čia.

Aštrumo sriubai suteikia tiesiai į lėkštę užbarstomi čili milteliai. Kiekvienas gali įsiberti kiek pageidauja ir pats pasireguliuoti aštrumo ir karščio lygį savo burnoje. Taip pat tiesiai į lėkštę užbėriau apkepintų anakardžių riešutų.  Vietoje jų ar kartu su jais drąsiai berkite tai, ką mėgstate ir turite po ranka – bet kokius kitus riešutus, sėklas ir/ar daigus.

TRINTA BROKOLIŲ IR PUPELIŲ SRIUBA SU ANAKARDŽIŲ RIEŠUTAIS 
apie 3- 4 porcijos
pora šaukštų alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas, supjaustytas gabaliukais
1 didelė morka, susmulkinta
1 saliero stiebas, susmulkintas
3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
2 šaukštai speltos miltų (arba kvietinių)
1 brokolio galva, susmulkinta į žiedynėlius
2 stiklinės daržovių sultinio arba vandens
1 indelis (400g) konservuotų baltų pupelių (nusunktų ir gerai nuplautų)
1 stiklinė anakardžių riešutų grietinėlės (arba bet kokio kito augalinio pieno arba karvės pieno grietinėlės)
druska ir pipirai
pora saujų anakardžio riešutų
čili miltelių
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname aliejų ir jame apkepame svogūną, morką ir salierą apie 5 minutes.
2. Įmetame česnaką ir dar apie 1 minutę pakepame.
3. Įberiame miltus ir gerai išmaišome, kad jais pasidengtų daržovės. Įpylame 1 stiklinę sultinio/vandens ir gerai išmaišome. Tada įpylame dar vieną stiklinę, gerai išmaišome. Užverdame.
4. Į puodą sumetame brokolius, jie turi būti vos apsempti. Ant mažos ugnies verdame apie 10 minučių, kol daržovės suminkštėja.
5. Suberiame pupeles ir viską šiek tiek susmulkiname maisto smulkintuvu/blenderiu. Smulkiname tiek, kad liktų smulkūs daržovių gabaliukai.
6. Įpylame anakardžių grietinėlę, pagal skonį įberiame druskos ir pipirų. Vėl statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
7. Anakardžių riešutus lengvai apkepame keptuvėje iki švelnaus apskrudimo.
8. Sriubą pilame į lėkštes, užberiame riešutus ir čili miltelius. Pašlakstome alyvuogių aliejumi.
9. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *