Cukinijų salotos su ožkos sūriu ir mėtų padažu

 

Vasariškai gaivios salotos. Pagrindiniai ingredientai atkeliavę tiesiai iš daržo – cukinija, špinatai, saldieji žirneliai ir mėtos. Šviežias ožkos sūris nepaprastai gerai dera su lengvai pakepintais pekano riešutais. Viskas aplieta mėtų padažu, kurį galima pasigaminti iš anksto – dar geriau atsiskleis mėtų aromatas ir skonis.

Šviežutėlės nedidelės cukinijos salotoms tinka labiausiai. Jos tokios traškios, sultingos, galima ir su žievele valgyti, ypač jei iš savo daržo.

Cukinijų salotos su ožkos sūriu ir mėtų padažu
2 porcijos
Salotoms:
1 nedidelė cukinija
2 geros saujos špinatų
sauja saldžiųjų žirnelių
100 g šviežio ožkos sūrio
sauja pekano riešutų, lengvai apkeptų
Padažui:
4 šaukštai susmulkintų mėtų lapelių
2 šaukštai citrinos sulčių
1 česnako skiltelė
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasigaminame padažą. Visus padažui skirtus komponentus susmulkiname maisto maišytuve/blenderyje. Atidedame į šalį – kol ruošime salotas, mėtų skonis labiau atsiskleis (galima šį padažą pasigaminti ir prieš kelias dienas bei laikyti šaldytuve, kol prireiks).
2. Cukinijas supjaustome išilgai per visą ilgį specialiu daržovių peiliuku arba skustuku. Žinoma, galima pjaustyti ir paprasčiau, pvz. griežinėliais. Svarbu stengtis kuo ploniau. Supjaustytas cukinijas pašlakstome padažu, bet ne visu. Dalį padažo, maždaug pusė jo, pasiliekame. Cukinijas pamarinuojame apie 10 minučių (jeigu skubate ir neturite laiko laukti, ir taip bus skanu).
3. Į paruoštas lėkštes klojame špinatus (jei lapeliai didoki, pasmulkiname), ant jų gražiai išdėliojame cukinijas, sudedame žirnelius, ožkos sūrį ir užberiame pekano riešutais. Viską apliejame likusiu padažu.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *