Juodųjų lęšių salotos su keptomis slyvomis ir halumio sūriu

Mėgstu valgyti tokias salotas, kurios kartu būtų ir pagrindinis patiekalas. Šį kartą gimė juodųjų lęšių salotos su keptomis slyvomis ir halumio sūriu.

Juodieji lęšiai yra puikus baltymų šaltinis (taip pat turi daug geležies, folio rūgšties, B grupės ir visą būrį kitų vitaminų, mineralų, skaidulų), tad pavalgius salotų su lęšiais sotumo jausmas išlieka ilgam. Būtinas salotų atributas yra žalios lapinės daržovės, jas šį sykį atstovavo špinatai. Bet kuo puikiausiai galima dėti bet kokius kitus žalėsius. Keptas sūroko skonio halumio sūris tobulai dera su keptomis saldžiarūgštėmis slyvomis. Galima būtų čia ir sustoti, bet jei po ranka turite Modenos balzaminį kremą, keli jo šlakeliai ne tik švelniai praturtins skonį, bet ir šventiškai papuoš salotų lėkštę.

Juodųjų lęšių salotos su keptomis slyvomis ir halumio sūriu
2-3 porcijos
1 stiklinė juodųjų lęšių
1 lauro lapas
3 didelės saujos špinatų
2-3 v.š. alyvuogių alejaus
3-4 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. šviežiai tarkuotos ekologiškos citrinos žievelės
žiupsnelis druskos ir pipirų
6-8 slyvos
apie 150 g halumio sūrio
kelios šakelės petražolių
Modenos balzaminio kremo
Gaminimas:
1. Lęšius išverdame lengvai pasūdytame vandenyje su lauro lapu.
2. Išvirtus lęšius sudedame į dubenį kartu su špinatais, užpilame aliejumi, citrinos sultimis, citrinos tarkuota žievele, žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Gerai išmaišome.
3. Slyvas perpjauname per pusę ir išimame kauliukus. Halumio sūrį supjaustome griežinėliais. Keptuvėje apkepame slyvas ir halumio sūrį, kol lengvai apskrus.
4. Lęšius su špinatais paskirstome į atskiras lėkštes, uždedame keptas slyvų puseles su halumio sūrį. Užberiame smulkintus petražolių lapelius ir užpilame kelis šlakelius balzaminio kremo.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *