Lapinio kopūsto (kale), pupelių ir pomidorų salotos

Vasara buvo tiesiog nuostabi! Iki pat paskutinės dienos gėriau į save jos spalvas, kvapus ir vaizdus. Tarsi vasarą už uodegos mėginau pagauti. Ir klausiu savęs, ar liūdna, kad su vasara jau atsisveikinau iki kitų metų? Truputį. Kaip atsisveikinant su gera drauge. Juk netrukus ir vėl pasimatysime! O dabar  pasitinku rudenį plačia šypsena ir esu pasiruošusi jį pasikviesti su visomis jo spalvotomis gėrybėmis į savo virtuvę.

Noriu pasidalinti dar vienomis vasara kvepiančiomis salotomis. Tokiomis, kurios gelbėdavo išalkusius pilvus po aktyvaus poilsio gamtoje. Pupelės, pomidorai su svogūnais, moliūgo sėklos ir stebuklingasis lapinis kopūstas (kale), apie kurio super savybes esu rašiusi čia. Sočios, maistingos ir labai skanios, kurios kuo puikiausiai tiks ir rudenio sezonui.

Lapinio kopūsto (kale), pupelių ir pomidorų salotos
2 porcijos
Salotoms:
4 dideli lapinio kopūsto lapai
2 vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti
2 stiklinės virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
1/2 raudonojo svogūno, smulkiai supjaustyto
sauja moliūgo sėklų, lengvai apkeptų
Padažui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai citrinos sulčių
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
1/2 šaukšto medaus
druska ir pipirai
Gaminimas:
1. Pirmiausia pasiruošiame padažą. Visus padažui skirtus ingredientus gerai sumaišome.
2. Nuskabome lapinio kopūsto lapelius nuo kieto koto ir smulkiai supjaustome. Suberiame į dubenį ir rankomis patraiškome juos, kol lapeliai suminkštėja ir sukrenta.
3. Visus salotų ingredientus paskirstome į du valgymui skirtus dubenėlius ir užpilame padažu.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *