LĘŠIŲ SALOTOS SU OŽKŲ SŪRIU IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

img_3772-1

Gal ir neatrodančios įpūdingai, bet tikrai labai skanios ir sočios salotos. Puikiai galinčios atstoti pagrindinį patiekalą, greitai pagaminamos ir tinkančios pasiimti pietums į darbą.

Pagrindinis salotų ingridientas yra žalieji lęšiai. Tai ypač maistingas ir sveikas produktas. Pradžiuginsite savo organizmą, jei dažniau juos valgysite. Žaliuose lęšiuose yra daug baltymų, skaidulų, gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, ypač B1 (tiaminas), folinės rūgšties ir geležies.

Salotos skanios ir šiltos, ir šaltos. Jei nesuvalgius visų salotų, įdėsite jas į šaldytuvą, prieš kitą valgymą ištraukus jas iš šaldytuvo, reikėtų neskubėti jų valgyti, bet palaukti, kol atšils iki kambario temperatūros. Ir jei reikia, papildomai įberti prieskonių.

img_3755-1

Gaminant svarbu lęšių nepervirti, jie turi išlaikyti savo formą ir lengvą traškumą. Todėl prieš verdant būtinai pasižiūrėkite ant pakuotės, per kiek laiko lęšiai išvirs. Pastebėjau, kad paprastai jie išverda kiek greičiau, nei būna parašyta, tad aklai nepasitikėkite užrašu ir tikrinkite.

Šį puikų receptą atradau vartydama David Lebovitz knygą “Mano Paryžiaus virtuvė”. Pagaminau, pamilau ir negaliu nepasidalinti su Jumis.

LĘŠIŲ SALOTOS SU OŽKŲ SŪRIU IR GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS
apie 4 porcijos
Salotos:
1.5 stiklinės žaliųjų lęšių
1 lauro lapas
5 šakelės čiobrelių arba raudonėlių
1 vidutinio dydžio morka, supjaustyta mažais kubeliais
1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
1 mažas mėlynasis svogūnas, smulkiai supjaustytas
ryšulėlis petražolių, smulkiai supjaustytų
100 g graikinių riešutų, lengvai pakeptų ir stambiai sukapotų
150 g ožkų arba fetos sūrio, sutrupinto
Padažas:
1 šaukštas raudonojo vyno acto
1 mažas svogūnas, smulkiai sukapotas
1 šaukštelis Dižono garstyčių
60 ml alyvuogių aliejaus arba per pusę su graikinių riešutų aliejumi
1 šaukštelis druskos
Gaminimas:
1. Nuplautus lęšius suberiam į puodą su vandeniu, įdedame lauro lapą su čiobreliais arba raudonėliais, pasūdome ir verdame. Pasižiūrime, koks virimo laikas nurodytas ant lęšių pakuotės (įvairių rūšių lęšiai verda skirtingą laiko tarpą). Verdame tiek, kad dar liktų virti apie 10 minučių, ir tada suberiame supjaustytus morką, saliero stiebą ir svogūną. Labai svarbu lešių nepervirti, todėl daržoves geriau yra sumesti truputį anksčiau, nei vėliau.
2. Kol verda lęšiai, pasidarome padažą – gerai sumaišome visus padažui skirtus ingridientus.
3. Išvirtus lęšius nusausiname, išimame lauro lapą ir čiobrelius arba raudonėlius. Užpilame padažu ir gerai išmaišome. Palaukiame, kol salotos atvės iki kambario temperatūros.
3. Į lęšius sudedame petražoles, graikiškus riešutus ir ožkos sūrį. Užberiame šviežiai maltų juodųjų pipirų. Jei reikia, skonį pakoreguojame papildomai įbėrus pipirų ir druskos.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *