Grikių blyneliai

Miltiniai blynai mūsų šeimoje yra savaitgalio pusryčių patiekalas. Vaikai jau iš vakaro primena apie tai. Kad paįvairinti blynų repertuarą, mėgstu kepti vis kitokius blynus. Siūlau paragauti sveikesnį blynų variantą su grikių miltais. Iškepa putlūs ir purūs blyneliai. Tikras gardumėlis savaitgalio pusryčiams.

O kad greičiau paruošti pusryčius, siūlau blynų tešlą užmaišyti iš vakaro. Taip bus nušauti du zuikiai – ir tešla subręs, ir darbo ryte bus mažiau. Liks tik keptuvę įkaitinti ir stalą padengti. Jei tešlą ruošite iš ryto – leiskite pastovėti jai šaldytuve bent pusvalandį.

Grikių blyneliai
100 g grikių miltų
100 g speltos miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 kiaušiniai
1-2 šaukštai nerafinuoto cukraus
½ šaukštelio druskos
300 ml pieno
50 g sviesto
lydyto sviesto (ghi) kepimui
Gaminimas:
1. Į dubenį sudedame grikių ir speltos miltus, kepimo miltelius ir labai gerai išmaišome.
2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska. Įpilame pieną ir dar kartą išmaišome.
3. Dubenyje su miltais per vidurį padarome duobutę. Į ją plona srovele ir nuolat maišydami supilame kiaušinių ir pieno mišinį.
4. Sviestą ištirpiname, leidžiame jam atvėsti ir supilame į tešlą. Gerai išmaišome.
5. Uždengiame dubenį ir dedame jį į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui, kad tešla subręstų ir išbrinktų miltai. Jei tešla labai tiršta, galima papildomai įpilti kelis šaukštus pieno.
6. Keptuvėje įkaitiname truputį lydyto sviesto (ghi), su šaukštu formuojame blynelius ir kepame ant vidutinio karščio kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
7. Blynus valgome kartu su medumi, obuoliene arba kitais mėgstamais pagardais.
8. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *