IŠ VAKARO PARUOŠIAMA AVIŽINĖ KOŠĖ

kose is arciau

Dažniausiai rytais kiekviena minutė būna aukso (jei ne deimanto) vertės. Ir kartais dėl to gali nukentėti pusryčiai. Ai, sakome, užkąsiu kažką vėliau arba paskubomis užsiverčiame kavos puodelį ir pro duris. O pusryčiai, kaip moko mus mitybos specialistai, yra dalykas rimtas ir svarbus. Kaip išmintinga yra slides ruošti vasarą, taip ir pusryčiais pasirūpinti iš vakaro.

Pagrindinis principas yra toks – užpilame avižinius dribsnius/sėlenas skysčiu (kokosų, migdolų arba karvės pienu, vandeniu), įberiame keletą saujų uogų (arba bet kokių susmulkintų vaisių), uždengiame ir į šaldytuvą.

Kol saldžiai miegame, avižos išbrinksta, uogos/vaisiai paskleidžia savo sultis ir aromatą. Ryte indelį traukiame iš šaldytuvo, indelio turinį suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir ant mažos ugnies trumpai pašildome (šildyti nebūtina, jei mėgstate šaltą košę). Iš puodo košę suverčiame į dubenėlį, užberiame saują kitą uogų/vaisių, pagal skonį užpilame agavų sirupo/klevų sirupo/medaus ir tada jau …skanaus!

Tikrai, ryte užtruksite tik keletą minučių, bet papusryčiausite ir skaniai, ir sveikai, ir sočiai.

Iš vakaro paruošiama avižinė košė
2-3 porcijos
0.5 stiklinės avižinių dribsnių
0.5 stiklinės avižų sėlenų
1 stiklinė kokosų pieno
1 stiklinė vandens
Keleta gerų saujų braškių ir mėlynių (arba bet kokių kitų šviežių uogų)
Gaminimas:
1. Avižinius dribsnius, sėlenas ir pusę kiekio uogų (braškes supjaustome griežinėliais) užpilame kokosų pienu ir vandeniu. Išmaišome. Indą uždengiame ir nakčiai dedame į šaldytuvą.
2. Ryte išbrinkusią košę suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir pašildome iki norimo karščio.
3. Košę dedame į dubenėlius, užberiame likusiomis uogomis ir pašlakstome agavų ar klevų sirupu arba medumi.
4. Skanių pusryčių!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *