Trys (Trispalvės spalvų) užtepėlės

Yra ką švęsti ir kuom didžiuotis. Atkurtai Lietuvai 100 metų!!!

Labai norėjau sukurti kažkokį patiekalą, kuriame būtų Tripalvės spalvos. Visokių variantų sukosi galvoje. Galų gale apsistojau ties labai universaliu patiekalu. Trys skirtingų spalvų ir skonių užtepėlės. Natūralios spalvos, skanios ir sveikos. Ir dar gražu akiai.

Geltonai spalvai išgauti naudojau konservuotus kukurūzus. Jų spalvą pagyvinau ciberžolės milteliais. Kartu įmaišiau avinžirnių, o skoniui paryškinti – česnako, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių. Skonis kiek aštrokas nuo česnako, bet jį švelnina kukurūzų saldumas.

Žalios spalvos užtepėlę gaminau pagal jau seniau sukurtą receptą, kurį ruošiau sveiko maisto konkursui. Šioje užtepėlėje naudokite bet kokias mėgstamas prieskonines žoleles – petražoles, mėtas, kalendras. Aš šį kartą dėjau tai, ką turėjau – šviežias kalendras. Skonis priklausys nuo naudojamų žolelių skonio ir kiekio, bet iš esmės šioje užtepėlėje dominuoja lengvas ir žaismingas, pavasariu kvepiantis žirnelių saldumas ir gaivumas.

Raudonos spalvos užtepėlei naudojau keptas saldžiąsias raudonas paprikas, saulėje džiovintus pomidorus ir raudonas pupeles. Spalvai paryškinti papildomai įdėjau šaukštelį pomidorų pastos. Šioje užtepėlėje beveik jokių prieskonių nėra, nes keptos paprikos skonis natūraliai labai gardus, tad jo užgožti nesinorėjo jokiais kitais prieskoniais. Atvirkščiai, skoniui paryškinti įdėjau vienintelį prieskonį – rūkytos paprikos miltelius. Bet jei jų neturite, ir be jų bus be galo gardu, jei tik esate keptų paprikų megėjai (aš tai labai tokia esu).

Dar kartą visus sveikinu su Atkurtos Lietuvos Šimtmečiu ir linkiu mums visiems džiaugtis ne tik Lietuvos laisve ir nepriklausomybe, bet ir patiems būti laisviems savo viduje ir dėl tos Lietuvos skleisti gėrį, pagarbą ir meilę. Pradedant nuo savęs. Kad būtų dar geriau čia gyventi:)

Avinžirnių ir kukurūzų užtepėlė (geltona)
200 g konservuotų kukurūzų
100 g virtų arba konservuotų avinžirnių
2 skiltelės česnako
2 š. alyvuogių aliejaus
2 š. citrinos sulčių
1/2 a.š. ciberžolės
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sumalame su maisto smulkintuvu. Galime palikti mažus gabaliukus arba sutrinti iki tyrės konsistencijos – kaip labiau patinka.
2. Skanaus!

Žirnelių užtepėlė (žalia)
200 g šviežių arba šaldytų žirnelių
100 g virtų arba konservuotų baltų pupelių
½ stikl. saulėgrąžų, išmirkytų vandenyje bent 2 valandas
3 – 4 v.š. citrinos sulčių
2 š. tyro alyvuogių aliejaus
2 š. kalendros, susmulkintos
Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
1. Visus ingredientus sumalame su maisto smulkintuvu. Galime palikti mažus gabaliukus arba sutrinti iki tyrės konsistencijos – kaip labiau patinka.
2. Skanaus!

Keptų paprikų ir džiovintų pomidorų užtepėlė (raudona)
2 saldžiosios raudonos paprikos
5 saulėje džiovintų pomidorų gabaliukai aliejuje
100 g virtų arba konservuotų raudonųjų pupelių
1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
1 a.š. pomidorų pastos (nebūtinai, dėjau dėl spalvos)
Žiupsnelis druskos
Gaminimas:
1. Paprikas supjaustome ketvirčiais, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą odele aukštyn ir pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę (galite ir su griliaus funkcija – bus greičiau). Kepti kol odelės apkeps ir pradės juoduoti (apie 20 – 30 min.). Sudedame į maišelį, užrišame ir paliekame atvėsti. Tada nuimame odeles.
2. Visus ingredientus sumalame su maisto smulkintuvu. Galime palikti mažus gabaliukus arba sutrinti iki tyrės konsistencijos – kaip labiau patinka.
2. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *