Naujausi įrašai


Salotos su ant grilio keptu tofu sūriu

Salotos su ant grilio keptu tofu sūriu

Šios salotos su ant grilio keptu tofu sūriu yra nuostabus vasaros sezono patiekalas. Pagrindiniu smuiku šiose salotose groja ant grilio keptas tofu sūris. Prieš kepant jį pamarinavau marinate, paruoštame su maistinėmis mielėmis ir citrinos sultimis. Tai tofu sūriui suteikė sūrumo, kuris kartu su tvirta tofu Skaityti toliau


Kreminė brokolių sriuba

Kreminė brokolių sriuba

Išraiškingo skonio kreminė brokolių sriuba su lengvu dūmo poskoniu dažnai atsiduria ant mūsų šeimos stalo. Pasigardžiuodami valgo net vaikai (o kuri mama nesidžiaugia, kai jų vaikai triauškina brokolius?)! Brokoliai yra super sveika daržovė, kurią galima naudoti ir žalią, ir termiškai apdorotą. Tačiau verdant nereikėtų brokolių Skaityti toliau


Veganiškas šokoladinis sūrio tortas

Veganiškas šokoladinis sūrio tortas

Kaip šokolado megėja turėjau vieną dieną padaryti veganišką šokoladinį sūrio tortą. Ir ši diena išaušo! Nepasikuklinsiu ir pasigirsiu, kad visi be išimties įvertino šį desertą pačiais aukščiausiais balais. Tad jei ir jūs esate gerų desertų ir šokolado gerbėjai – pirmyn į virtuvę! Torčiukas darytas ne Skaityti toliau


Bulvių salotos su ridikėliais

Bulvių salotos su ridikėliais

Pavasarį mėgstu gaminti bulvių salotas su ridikėliais. Ridikėliai yra tikri pavasario šaukliai ir aš mielai juos inkorporuoju į daugelį patiekalų (nors vaikai labiausiai mėgsta tiesiog juos vienus triauškinti), o šį kartą – į bulvių salotas. Ridikėlių lengvas aštrumas labai dera prie švelnaus bulvių skonio. Būtinai Skaityti toliau


Veganiškas meduolinis tortas

Veganiškas meduolinis tortas

Sodrus, minkštas ir kvepiantis prieskoniais. Toks yra šis veganiškas meduolinis tortas. Skoniu jis panašus į tradicinį medaus tortą, kuriame naudojamas medus. Vietoje jo šiame torte naudojama melasa vaidina pagrindinį vaidmenį ir kartu su visa prieskonių puokšte (cinamonas, imbieras, gvazdikėliai) suteikia tą ypatingą sodrų skonį bei Skaityti toliau


Kopūstų salotos su kreminiu tahini padažu

Kopūstų salotos su kreminiu tahini padažu

Nieko nenustebinsiu su įprastomis šviežių kopūstų salotomis. Bet šios kiek kitokios. Ne pačios daržovės kitokios, bet tai, kas eina kartu su daržovėmis. Padažiukas. Tradiciškai kopūstų salotos gardinamos majonezu arba aliejaus padažu. O aš siūlau paragauti kopūstų salotas su kreminiu tahinio padažu. Kreminis tahinio padažas yra Skaityti toliau


Tofu karis

Tofu karis

Tofu karis yra sotus, maistingas ir jaukiai šildantis patiekalas. Iš pomidorų ir kokoso pieno kartu su įvairiais prieskoniais paruoštas karis gali būti pagrindas ir kitiems panašiems patiekalams. Šis tofu karis yra puiki populiarių britiškų/indiškų patiekalų tikka masala ar sviestinis viščiukas (butter chicken) alternatyva. Jei norisi, Skaityti toliau


Veganiškas citrininis pyragas

Veganiškas citrininis pyragas

Šis veganiškas citrininis pyragas turėtų patikti visiems citrusinio skonio megėjams. Minkštas, lengvai trapus ir drėgnas, ir žinoma, su maloniu citrinos skoniu. Dažniausiai šį pyragą kepu šaltuoju metų laikotarpiu, bet jei pasiilgstu gaivaus citrinos skonio, jis atsiranda ant mano stalo ir vasarą. Iškeptas pyragas sulaistomas citrininiu Skaityti toliau


Avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais

Avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais

Mano vaikai tikri smaližiai, tad pasistengiu, kad namuose būtų sveikesnių skanėstų. Esu visiškai įsitikinusi, kad “skanu ir sveika” yra ne tik įmanomas, bet ir būtinas derinys. Beieškant geriausio “skanu ir sveika” derinio, gimė šis avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais. Žinoma, duodant jį vaikams ar vaišindama Skaityti toliau


Šviežių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis

Šviežių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis

Labai mėgstu šias šviežių burokėlių salotas su džiovintomis slyvomis. Gaivios, sultingos, su lengva rūgštele ir maloniu riešutų traškumu. Citrinos sultyse pasimarinavę burokėliai suminkštėja. Obuoliai suteikia gaivumo, džiovintos slyvos saldumo, o ant viršaus užberti graikiniai riešutai smagaus traškumo. Ir jau net neverta minėti (bet visgi paminėsiu), Skaityti toliau