Veganiškas sūrio tortas su šilauogėmis

veganiškas sūrio tortas su šilauogėmis

Jei kokiai nors progai reikia paruošti tortą, dažniausiai gaminu veganiškus sūrio tortus. Jie ne tik be galo gardūs, bet ir palankūs sveikatai. Kadangi esu tikra smaližė, gaminu tokius desertus, kuriais galėčiau mėgautis kad ir kiekvieną dieną.

O šis veganiškas sūrio tortas su šilauogėmis kaip tik toks ir yra. Be jokių rafinuotų produktų. Tik gryni ir sveiki augalinės kilmės produktai, kurie pilni naudingų ir vertingų maistinių medžiagų bei skaidulų. Kas begali būti geriau? 🙂

Nors naudojau šilauoges, pasibaigus jų sezonui puikiai tinka ir kitos sezoninės uogos. O uogų sezonui pasibaigus gelbėja šaldytos uogos. Štai dar keletas kitų augalinių sūrio tortų receptų: Bananinis sūrio tortas, Juodųjų serbentų sūrio tortas, Sūrio tortas su uogomis, Sūrio tortas su vyšniomis, Sūrio pyragėliai su avietėmis.

Veganiškas sūrio tortas su šilauogėmis
20 cm torto forma
Pagrindas:
200 g migdolų, lengvai paskrudintų keptuvėje ar orkaitėje
120 g (apie 10 vnt.) minkštų datulių be kauliukų
2 š. kakavos miltelių
žiupsnelio druskos
Kremas:
300 g anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį arba bent dvi valandas karštam vandenyje)
250 ml riebaus kokosų pieno (coconut cream)
30 g kakavos sviesto (galima ir be jo)
6 v.š. klevų sirupo
4 v.š. citrinos sulčių
1 a.š. vanilės ekstrakto
300 g šilauogių
žiupsnelio druskos
2-3 š. tarkuoto juodojo šokolado (papuošimui)
Gaminimas:
1. Migdolus suberiame į smulkintuvą ar kombainą ir pasmulkiname. Įdedame gabaliukais supjaustytas minkštas datules, kakavą, druską ir toliau smulkiname, kol datulės susimaišo su riešutais. Masė pagrindui būna paruošta, kai paėmus gabaliuką masės tarp dviejų pirštų ji sulimpa. Jei nelimpa, papildomai įdedame dar vieną datulę.
2. Torto formą atsegamais kraštais be jos dugno dedame ant lėkštės ar padėklo, sudedame paruoštą pagrindą, gerai suspaudžiame.
3. Paruošiame kremą. Kakavos sviestą (susmulkintą) ištirpiname – sudedame į mažesnį puodą, kurį dedame į didesnį puodą su vandeniu. Ant nedidelės kaitros pakaitiname kol kakavos sviestas išsilydis. Supilame jį į smulkintuvą ar maisto kombainą kartu su kitais likusiais ingridientais, išskyrus šilauoges ir šokoladą. Susmulkiname iki vientisos masės. Paragaujame, ir jei reikia, skonį pakoreguojame klevų sirupu, citrinos sultimis ar mikro žiupsneliu druskos.
4. Pusę paruošto kremo užpilame ant torto pagrindo, išlyginame su mentele. Užberiame šilauoges ir paskirstome jas vienu sluoksniu (apie 3/4 stiklinės pasiliekame papuošimui). Užpilame likusį kremą, išlyginame.
5. Uždengiame maistine plėvele ir nakčiai dedame į šaldiklį.  Iki valgymo likus geram pusdieniui, tortą perkeliame iš šaldiklio į šaldytuvą, kad iš lėto atšiltų.
6. Prieš valgant papuošiame likusiomis šilauogėmis ir tarkuotu juoduoju šokoladu.
7. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *