Tortas krepšelis su braškėmis ir riešutų kremu

Nuostabus torčiukas su braškėmis, suguldytomis į anakardžių riešutų kremą. Pilnas naudingų maistinių medžiagų, todėl draugiškas mūsų sveikatai. Kodėl gi savaitgalį nepasilepinus tokiu gardumynu? Arba nepradžiuginus savo mylimos mamos Motinos dienos proga?

Torčiukas pasigamina greitai ir lengvai, tik prieš tai reikia atlikti keletą paruošiamųjų darbų. Pirmiausiai, torto kremui skirtus anakardžių riešutus reikia išmirkyti vandenyje 2-4 val. Jei su laiku labai striuka, galima anakardžius užpilti karštu vandeniu ir mirkyti apie 1 valandą. Antra, jei norite, kad torto pagrindas būtų traškesnis, galima torto pagrindui skirtus migdolus ir saulėgrąžas apkepti iki 150 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių. Žinoma, prieš tai migdolus ir saulėgrąžas trumpai pamirkome karštame vandenyje, kad nusiplautų nešvarumai, ir gerai nusausinus jau galima kišti į orkaitę.

Pagamintą tortą reikia dėti į šaldiklį maždaug 4 valandom, kad sustingtų kremas. Galima laikyti šaldiklyje ir per visą naktį, tik tuomet ryte reikia nepamiršti perkelti į šaldytuvą, kad kremas spėtų suminkštėti. Prieš tiekiant ant stalo papuošti pjaustytomis braškėmis, mėtų lapeliais ir smulkintais riešutais.

Tortas krepšelis su braškėmis ir riešutų kremu
20 cm torto forma
Torto pagrindas:
200 g migdolų
100 g saulėgrąžų
1 stiklinė minkštų datulių
2 šaukštai kakavos
žiupsnelis druskos
Kremas:
2 stiklinės anakardžių riešutų, išmirkytų 2-4 val.
70 g kokosų aliejaus
250 ml riešutų pieno arba vandens
4-5 šaukštai agavų sirupo arba kito saldiklio
3 šaukšteliai nutarkuotos citrinos žievelės
4-6 šaukštai citrinos sulčių
1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
Papuošimui:
kelios saujos braškių
sauja smulkintų riešutų
mėtų lapeliai
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasigaminame torto pagrindą. Torto formos dugną (20 cm dydžio) padengiame kepimo popieriumi. Migdolus ir saulėgrąžas susmulkiname maisto smulkintuvu ar blenderiu iki smulkių gabaliukų. Sudedame kakavą, druską ir dar kartą gerai išmaišome. Paskiausiai suberiame minkštas datules ir dar pasmulkiname, kol pasidaro lipni masė.
2. Gauta mase išklojame torto formą suformuodami krepšelį. Gerai paspaudžiame (galima kita sudrėkinta šaukšto puse), kad masė gerai priglustų ir susispaustų. Krepšelio šoną padarome maždaug 4 cm aukščio. Dedame į šaldytuvą.
3. Gaminame kremą. Visus kremui skirtus ingridientus suberiame (kokosų aliejų išlydome) į blenderį ir sumalame iki vientisos masės. Paragaujame, ir jei reikia pakoreguojame skonį pagal save papildomai įdedant citinos sulčių, žievelės ar agavų sirupo.
4. Supilame kremą į torto formą ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 4 valandom kad sustingtų arba visai nakčiai. Kitos dienos ryte, jei tortas per naktį buvo šaldiklyje, perkeliame į šaldytuvą, kad kremas suminkštėtų.
5. Prieš valgant papuošiame pjaustytomis braškėmis, mėtų lapeliais ir riešutų gabaliukais.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *