Bananiniai blynai (be pridėtinio cukraus)

Purūs ir minkštučiai blynai. Keletas paprastų ingridientų, truputis laiko ir tobuli savaitgalio pusryčiai jau garuoja ant stalo. Suvalgius šiuos blynus gauname tai, ko ir reikia nuo pat ryto – teisingų (sudėtinių) angliavandenių ir energijos naujai dienai.

Šie blynai visai be pridėtinio cukraus. Saldumo pakankamai suteikia prinokę bananai. Kuo labiau prinokę, tuo skanesni blynai iškepa.

Valgyti juos skanu su bet kokiomis turimomis uogomis – šviežiomis ar šaldytomis. Jei dar šaldyklyje turite užsilikusių žiemos atsargų, artėjant vasaros sezonui bus puiki proga jas sunaudoti.

Skanių pusryčių!

Bananiniai blynai (be pridėtinio cukraus)
2-3 porcijos
3 gerai prinokę bananai
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės esencijos (nebūtinai)
1,5 šaukšto augalinio aliejaus
apie 15 šaukštų pilno grūdo avižų miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
aliejus arba ghi sviestas kepimui
bet kokios turimos uogos
Gaminimas:
1. Bananus sutriname šakute ar blenderiu.
2. Kiaušinius išplakame su druska ir vanilės esencija. Įdedame trintus bananus, aliejų ir gerai išmaišome.
3. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame – arba geriausia būtų prasijoti – į kiaušinių/bananų mišinį. Gerai išmaišome. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
4. Kepame blynus ant kiek mažesnio nei vidutinis karštis, nes jie linkę greitai prikepti.
5. Valgome su uogomis.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *