GAIVUS IR SVEIKAS NEKEPTAS TORTAS SU ŠVIEŽIOMIS UOGOMIS

tortas-is-sono-sviesus-maziau

Jeigu mėgstate gerus desertus, bet dažną kartą ribojate save ir neleidžiate džiaugtis šiuo gyvenimo malonumu, nes galbūt siekiate gyventi ir maitintis sveikiau (na, juk baltas rafinuotas cukrus ir rafinuoti miltai ar gyvulinės kilmės sotieji riebalai, kurie yra daugumos desertų pagrindas, su sveika mityba švelniai tariant nelabai draugauja), tai turiu jums baisiai gerą žinią. Juk desertas gali būti ne tik labai skanus, bet kartu ir labai sveikas! Pradžiuginkite save tiesiog burnoje tirpstančiu tortu iš anakardžio riešutų, kokosų aliejaus, avokadų ir šviežių uogų. Vietoje šviežių uogų kuo puikiausiai tiks ir šaldytos ar mėgstami vaisiai.

tortas-is-virsaus

Kiekvienas šio torto kąsnelis dovanoja visą gausybę naudingų maistinių medžiagų, tad ramia sąžine suvalgau ne vieną gabalėlį. Beje, torčiukas yra ne tik gardus ir gaivus, bet ir sotus.

GAIVUS IR SVEIKAS NEKEPTAS TORTAS SU ŠVIEŽIOMIS UOGOMIS
Torto pagrindas:
2 stiklinės smulkintų migdolų
1,5 stiklinės minkštų datulių
Kremas:
2 stiklinės anakardžio riešutų (išmirkytų bent 2 valandas, geriausiai per visą naktį)
2 avokadai
100 g kokosų aliejaus
200 g agavų sirupo
10 – 14 valg. šaukštų citrinos sulčių
3- 4 valg. šaukštai tarkuotos citrinos žievelės
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 stiklinė mėlynių
1 stiklinė aviečių
1 stiklinė bruknių
Gaminimas:
1. Atsegamais kraštais torto formą (20 – 23 cm) išklojame kepimo popieriumi.
2. Maisto kombaine arba smulkintuve kartu gerai sumaišome migdolus su datulėmis. Turi gautis lipni masė. Gautą masę sudedame į torto formą, gerai paskirstome ir paspaudome, kad gerai prisiplotų prie dugno. Dedame į šaldytuvą.
3. Kremui skirtus ingridientus, išskyrus uogas, sumalame maisto kombaine arba smulkintuve iki kreminės konsistencijos. Paragaujame, ar netrūksta saldumo ar rūgštelės. Atitinkamai pakoreguojame skonį su agavų sirupu arba citrinos sultimis ir/ar žievelėmis.
4. Dalį uogų paliekame torto papuošimui, o likusias suberiame į kremą. Gerai išmaišome ir paskleidžiame ant torto pagrindo. Išlyginame ir dedame į šaldytuvą geriausiai visai parai, kad kremas gerai sutvirtėtų. Jei norime tortą skanauti anksčiau, dedame jį į šaldymo kamerą nakčiai, o ryte perkeliame į šaldytuvą.
5. Prieš valgant, išimame iš formos ir papuošiame likusiomis uogomis.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


12 thoughts on “GAIVUS IR SVEIKAS NEKEPTAS TORTAS SU ŠVIEŽIOMIS UOGOMIS”

    • Rekomenduočiau torto pagrindą iš migdolų ir datulių smulkinti taip, kad liktų migdolų maži gabaliukai. Riešutų traškumas kontrastuoja su švelniu torto kremu ir visuma gaunasi ummm kokia skani:) Bet jei norisi, pagrindui migdolus ir datules galima sumalti iki vientisos masės. Linkiu skanaus torto!!!

    • Želatino nereikia. Kad masė gerai laikytųsi, jį reikia gerai atšaldyti. Geriausiai tai padaryti įdėjus tortą į šaldiklį nakčiai (ar bent minimum 4-6 valandom). Perkelkite į šaldytuvą likus iki valgymo maždaug pusdieniui. Jei pjaustant vis dar viduje bus sušalę, pjaukite peiliu, kurį prieš pjaunant palaikykite karštame vandenyje.

  • Bet is kur baltas kremas susidaro? Toks vaizdas kad vieno ingridiento truksta… 🤔. Noriu pasidaryti sita torta savo gimtadieniui

    • Balta kremo spalva nuo anakardžių. Tikrai nieko netrūksta, viskas surašyta, ko reikia:) Gimtadieniui tobulai tinka. Sveikinu su gimtadieniu ir linkiu skanaus torto!

      • Surizikavau ir pasidariau. Gavosi TOBULAI skanus!! Dalinuosi jusu receptu! Super skanu! Aciu Jums!

        • O, kaip smagu, kad rizika pasiteisino ir gimtadienis nebuvo sugadintas:) Labai labai džiaugiuosi!

  • Sveiki, pabandžiau padaryti, tikrai labai skanu, tačiau man tortas gavosi ne baltas o žalias, bet taip gal ir būtų įdomiau, tačiau palakius šaldytuve turbūt oksidavosi ir tapo negražiai žaliai rudas. Ar įmanoma to išvengti? Galbūt geriau laikyti šaldiklyje, o ne šaldytuve? Ar nedėti avokado?

    • Taip, panašu kad oksidavosi avokadas, gal buvo kiek per daug pernokęs. Tačiau galima tokio pobūdžio tortams avokado ir nenaudoti, tada garantuotai gausis baltos spalvos. Rekomenduoju pamėginti kitus analogiškus tortus (taip pat labai skanius!), kuriuose nenaudoju avokado: https://bit.ly/3MD3kxR arba https://bit.ly/3EMNtes Juose galite naudoti bet kokias mėgstamas uogas. Tikiuosi kitas tortas pradžiugins ne tik skoniu, bet ir akiai gražia spalva:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *