GAIVUS IR SVEIKAS NEKEPTAS TORTAS SU ŠVIEŽIOMIS UOGOMIS

tortas-is-sono-sviesus-maziau

Jeigu mėgstate gerus desertus, bet dažną kartą ribojate save ir neleidžiate džiaugtis šiuo gyvenimo malonumu, nes galbūt siekiate gyventi ir maitintis sveikiau (na, juk baltas rafinuotas cukrus ir rafinuoti miltai ar gyvulinės kilmės sotieji riebalai, kurie yra daugumos desertų pagrindas, su sveika mityba švelniai tariant nelabai draugauja), tai turiu jums baisiai gerą žinią. Juk desertas gali būti ne tik labai skanus, bet kartu ir labai sveikas! Pradžiuginkite save tiesiog burnoje tirpstančiu tortu iš anakardžio riešutų, kokosų aliejaus, avokadų ir šviežių uogų. Vietoje šviežių uogų kuo puikiausiai tiks ir šaldytos ar mėgstami vaisiai.

tortas-is-virsaus

Kiekvienas šio torto kąsnelis dovanoja visą gausybę naudingų maistinių medžiagų, tad ramia sąžine suvalgau ne vieną gabalėlį. Beje, torčiukas yra ne tik gardus ir gaivus, bet ir sotus.

GAIVUS IR SVEIKAS NEKEPTAS TORTAS SU ŠVIEŽIOMIS UOGOMIS
Torto pagrindas:
2 stiklinės smulkintų migdolų
1,5 stiklinės minkštų datulių
Kremas:
2 stiklinės anakardžio riešutų (išmirkytų bent 2 valandas, geriausiai per visą naktį)
2 avokadai
100 g kokosų aliejaus
200 g agavų sirupo
10 – 14 valg. šaukštų citrinos sulčių
3- 4 valg. šaukštai tarkuotos citrinos žievelės
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1 stiklinė mėlynių
1 stiklinė aviečių
1 stiklinė bruknių
Gaminimas:
1. Atsegamais kraštais torto formą (20 – 23 cm) išklojame kepimo popieriumi.
2. Maisto kombaine arba smulkintuve kartu gerai sumaišome migdolus su datulėmis. Turi gautis lipni masė. Gautą masę sudedame į torto formą, gerai paskirstome ir paspaudome, kad gerai prisiplotų prie dugno. Dedame į šaldytuvą.
3. Kremui skirtus ingridientus, išskyrus uogas, sumalame maisto kombaine arba smulkintuve iki kreminės konsistencijos. Paragaujame, ar netrūksta saldumo ar rūgštelės. Atitinkamai pakoreguojame skonį su agavų sirupu arba citrinos sultimis ir/ar žievelėmis.
4. Dalį uogų paliekame torto papuošimui, o likusias suberiame į kremą. Gerai išmaišome ir paskleidžiame ant torto pagrindo. Išlyginame ir dedame į šaldytuvą geriausiai visai parai, kad kremas gerai sutvirtėtų. Jei norime tortą skanauti anksčiau, dedame jį į šaldymo kamerą nakčiai, o ryte perkeliame į šaldytuvą.
5. Prieš valgant, išimame iš formos ir papuošiame likusiomis uogomis.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

2 mintys apie „GAIVUS IR SVEIKAS NEKEPTAS TORTAS SU ŠVIEŽIOMIS UOGOMIS“

    1. Rekomenduočiau torto pagrindą iš migdolų ir datulių smulkinti taip, kad liktų migdolų maži gabaliukai. Riešutų traškumas kontrastuoja su švelniu torto kremu ir visuma gaunasi ummm kokia skani:) Bet jei norisi, pagrindui migdolus ir datules galima sumalti iki vientisos masės. Linkiu skanaus torto!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *