Šilkinė pupelių sriuba su šparagais
Švelnios tekstūros pupelių sriuba ir traškūs česnakiniai šparagai – puikus derinys ne tik gomuriui. Ši sriuba yra tikras pačių geriausių maistinių medžiagų užtaisas, su visa armija vitaminų, mineralų, vertingų baltymų, sudėtinių angliavandenių ir skaidulų.
Pupelės yra labai maistingos ir suteikia sotumo jausmą, tad didelis sriubos dubuo gali būti ir kaip pagrindinis patiekalas.
Sriuba paruošiama labai paprastai ir greitai, ypač jei po ranka turite jau išvirtų pupelių. Jei ne, visada gelbėja konservuotos pupelės. Svarbu jas tik gerai praplauti išėmus iš konservų indelio.
Šparagai paruošiami dar greičiau. Kai sriuba jau išvirta, šparagus trumpai apkepu keptuvėje ir pačiame gale sudedu česnakus. Svarbu neperkepti, kad šparagai išlaikytų traškumą. Beje, taip paruošti šparagai gali būti bet kokio kito patiekalo dalis ar tiesiog užkandis.
Šilkinė pupelių sriuba su šparagais
2 didelės porcijos
Sriubai:
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūnas, susmulkintas
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
2 vidutinio dydžio bulvės, nuskustos ir supjaustytos
500 ml vandens arba daržovių sultinio
240 g virtų arba konservuotų baltųjų pupelių
1 lauro lapas
1 v.š. citrinos sulčių
druska ir šviežiais malti juodieji pipirai
Šparagams:
1 v.š. alyvuogių aliejaus
14-20 vnt. šparagų
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname aliejų ir suberiame svogūnus. Kepame ant vidutinės kaitros, kol suminkštėja. Suberiame česnakus ir dar pakepame apie 1 minutę.
2. Suberiame bulves ir užpilame karštu vandeniu arba daržovių sultiniu. Įmetame lauro lapą, truputį pasūdome ir verdame ant vidutinės kaitros, kol išvirs bulvės.
3. Suberiame pupeles ir dar verdame apie 2-3 minutes. Patraukiame nuo kaitros ir su elektriniu smulkintuvu sumalame sriubą iki vientisos konsistencijos. Įberiame šviežiai maltų juodųjų pipirų, citrinos sulčių, ir jei reikia, pasūdome.
4. Paruošiame šparagus. Nulaužiame sukietėjusius galiukus ir supjaustome į 3-4 dalis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir suberiame šparagus. Šparagai keptuvėje turi sugulti vienu sluoksniu, kad visi tolygiai apkeptų. Jei netelpa, kepame per kelis kartus. Vis pamaišant kepame apie 3-4 minutes.
5. Sudedame česnaką, pasūdome mažu žiupsneliu druskos, užberiame pipirų ir gerai išmaišius kepame dar vieną minutę. Šparagai neturi perkepti, turi išlikti traškūs.
6. Į lėkštes pilame sriubą ir ant viršaus uždedame šparagus.
7. Skanaus!