Keptų burokėlių, raudonųjų svogūnų ir lapinio kopūsto (kale) salotos su grikiais

Atėjus šaltam orui salotų valgymas nesustoja. Tik prisitaiko prie metų laikų. Kai už lango šalta balta, labai norisi lėkštėje garuojančio patiekalo.

Šios salotos kaip tik tokios – orkaitėje kepti burokėliai ir raudonieji svogūnai, švelniai apskrudę ir pasikaramelizavę. Kad daržovės gražiai apkeptų, į kepimo skardą jas reikia dėti vienu sluoksniu. Keptas daržoves maišiau su lapiniu kopūstu ir virtais grikiais. Juos dar lengvai apkepiau keptuvėje su lydytu sviestu, kad būtų šilti ir traškesni. Viską apliejau medaus ir grūdėtųjų garstyčių padažu, ir apibarsčiau lukštentų kanapių sėklomis.

Keptų burokėlių, raudonųjų svogūnų ir lapinio kopūsto (kale) salotos su grikiais
2 porcijos
2 nedideli burokėliai
2 dideli raudonieji svogūnai
6 – 8 lapinio kopūsto šakelės
1/2 citrinos sulčių
1 stiklinė virtų grikių
keli šaukštai alyvuogių aliejaus daržovių kepimui
1 š. lydyto sviesto arba aliejaus grikiams apkepti
druska ir pipirai
sauja lukštentų kanapių sėklų
Padažui:
5 š. alyvuogių aliejaus
3 š. citrinos sulčių
1 š. medaus
1 š. grūdėtųjų garstyčių
žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų pipirų
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitiname iki 190°C. Nuvalytus burokėlius supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais. Svogūnus supjaustome storesniais pusžiedžiais. Daržoves sudedame į kepimo skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir gerai rankomis viską išmaišome, kad visos daržovės pasidengtų aliejumi. Kepame apie 40 minučių, kol daržovės iškepa ir lengvai karamelizuojasi.
2. Nuo lapinio kopūsto koto nuskabome lapelius. Juos supjaustome, sudedame į dubenį, užbarstome truputį druskos, įspaudžiame citrinos sulčių ir rankomis pagniaužome, kad kopūsto lapai suminkštėtų.
3. Keptuvėje įkaitiname šaukštą lydyto sviesto ir apkepame grikius.
4. Visus padažui skirtus ingredientus gerai sumaišome (labai patogu tam naudoti paprasčiausią užsukamą nedidelį stiklainį – viską sudedame ir gerai pakratome). Paragaujame ir jei reikia skonį pakoreguojame druska ir /ar pipirais.
5. Keptas daržoves, grikius ir lapinius kopūstus sudedame į lėkštes, apipilame padažu ir apibarstome lukštentomis kanapų sėklomis. Skaniausia valgyti šiltas salotas.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *