Grikių blyneliai be pridėtinio cukraus

Minkšti ir purūs, šie grikių blyneliai yra tikras gardumynas. Tobulai tinka ilgiems tingiems savaitgalio pusryčiams. Sakydama ilgiems, turiu omeny ne tai, kad grikių blynelius reikia ilgai ruošti, atvirkščiai, pasigamina jie labai greitai. O štai mėgautis jais galima ilgai ir niekur neskubant. Todėl šiuo metu jie yra mūsų šeimos savaitgalio pusryčių favoritai.

Šie grikių blyneliai yra visiškai augalinės kilmės ir be pridėtinio cukraus. Tinka visiems, norintiems ir sveikų, ir skanių pusryčių.

Mažas pastebėjimas dėl grikių miltų. Dabar parduotuvėse, ypač dideliuose prekybos centruose, galima įsigyti įvairių gamintojų grikių miltų. Rekomenduoju rinktis ūkininkų ar ekologiškus grikių miltus. Nes patikėkite, ruošiamo patiekalo skonis ir kokybė tiesiogiai priklauso nuo produkto kokybės. Kai prieš kurį laiką pradėjau kepti pirmuosius grikių blynelius, vis nesupratau, kodėl tešla gerai nesusiriša ir esu priversta įmaišyti baltus speltos miltus. Išbandžiau ne vienos rūšies grikių miltus, kol atradau kokybiškus. Dabar visur, kur tik reikia, naudoju lietuviškus ekologiškus grikių miltus. Ir visada lieku patenkinta 🙂

Grikių blyneliai be pridėtinio cukraus
3-4 porcijos
2 š. maltų linų sėmėnų
3 dideli gerai prinokę bananai
250 ml augalinio pieno (naudoju migdolų)
200 g grikių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelis druskos
kokosų aliejaus kepimui
uogos, vaisiai, obuolienė ir kiti pagardai (patiekimui)
Gaminimas:
1. Mažame indelyje maltus linų sėmenis užpilame 5 šaukštais vandens ir paliekame 10 minučių kol išbrinks.
2. Į didesnį dubenį sudedame gabaliukais pasmulkintus bananus, pieną, vanilę, išbrinkusius linų sėmenis ir rankiniu elektriniu maišytuvu viską gerai susmulkiname iki tyrės konsistencijos.
3. Miltus gerai sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Persijojame (blyneliai bus puresni) ar tiesiog suberiame į bananų-pieno masę ir gerai išmaišome.
4. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Šaukštu kabiname tešlą ir kepame blynelius iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
5. Valgome su uogomis, vaisiais, obuoliene ir kitais mėgstamais pagardais.
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *