UOGOS SU JOGURTU IR SAUSAINIŲ GABALIUKAIS

jogurtas su uogomis1

Kai užsimanai deserto čia ir dabar, šis super lengvas receptas gali būti tikras išsigelbėjimas. Po ranka reikia turėti tik jogurto, vasaros uogų ir keletą sausainių. Sluoksniais sukloji visus ingridientus, geriausia į permatomą indelį (nes labai gražu pažiūrėti), trumpam dedi į šaldytuvą ir eini kviesti šeimynos ar draugų prie stalo.

Puikiai tinka ir pusryčiams, ir užkandai tarp pagrindinio maisto, ir desertui po pietų.

Uogos su jogurtu ir sausainių gabaliukais
4 porcijos
400 g graikiško jogurto
1 citrinos nutarkuota žievelė
2 valg. šaukštai citrinos sulčių
2 valg. šaukštai agavų sirupo arba kito saldiklio
4-6 saujos braškių ir mėlynių (arba bet kokių kitų mėgstamų uogų)
apie 4-6 trapūs sausainiai
Gaminimas:
1. Pusę kiekio uogų su šakute arba smulkintuvu šiek tiek patraiškome, kad išsiskirtų sultys. Sumaišome jas su netrintomis uogomis.
2. Jogurtą sumaišome su citrinos žievele, citrinos sultimis ir agavų sirupu.
3. Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais.
4. Į keturias stiklines sluoksniais supilame uogas, jogurtą ir sausainius.
5. Trumpam dedame į šaldytuvą. Jei valgysime desertą daugiau nei po valandos, viršutinį sausainių sluoksnį užberkime prieš pat valgant (kad viršutinis sausainių sluoksnis būtų traškus).
6. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *