Migdolų, saulėgrąžų ir kanapių batonėlis su burnočio pūstomis sėklomis


Sveikas, natūralus ir be pridėtinio cukraus užkandis. Tokį tikrai verta pasidaryti namie. Tiesą sakant, jau seniai apie tai galvojau,  bet niekaip neprisiruošdavau. Artėjant slidinėjimo kelionei į kalnus pamaniau, kad tokie batonėliai labai praverstų. Žinojau, kad visą dieną aktyviai leidžiant laiką gryname ore tikrai reikės užkandžių. Ypač vaikams, kurie neturi kantrybės ir jei jau išsibaigė kuro atsargos, vadinasi išsibaigė. Ir visi aplinkiniai apie tai sužinos:) Tai arba iš kišenės trauki paruoštą sveiką energijos užtaisą arba čiuoži į artimiausią užkandinę pirkti irgi paruoštų, tik jau ne tokių sveikų užkandžių. Tad kelionė buvo puikus impulsas prigaminti batonėlių, kurie pasiteisino visu šimtu procentu ir išsekus energijai suteikdavo jėgų vėl lėkti nuo kalnų:)

Prieš pradedant gaminti batonėlius, migdolus ir saulėgrąžas pamirkiau kokį pusvalandį ir gerai nuploviau. Nusausinusi trumpam, kokiai 10 minučių, pašoviau į orkaitę, kad pilnai išdžiūtų ir lengvai apkeptų. Kai migdolai ir saulėgrąžos atvėsta, tada jau galima kartu su kitais ingredientais smulkinti maisto smulkintuvu/kombainu.

Man patinka šokoladas, tad dėjau neskrudintus kakavos miltelių (raw). Kodėl naudoju būtent tokius, jau esu rašiusi čia.

Traškumo suteikia pūstos burnočio sėklos ir avižiniai dribsniai. Suprantama, be smagaus traškėjimo jie savaime yra sveiki dalykai.

Ir ne tik kelionėje tokie energijos užtaisai praverčia. Turėti namie po ranka, sveiką užkandį rankinėje ar vaikams įdėti į priešpiečių dėžutę šie batonėliai yra labai puikus variantas. Tai kai išsibaigia jų atsargos, ilgai nelaukusi vėl raitojuosi rankoves:)

 

Migdolų, saulėgrąžų ir kanapių batonėlis su burnočio pūstomis sėklomis
80 g migdolų
80 g saulėgrąžų sėklų
80 g gliaudytų kanapių
100 g kokoso drožlių
4 š. chia sėklų
žiupsnelis druskos
20 minkštų datulių
4 š. kokosų sviesto (skysto)
5 š. neskrudintos (raw) kakavos miltelių
1 stiklinė burnočio pūstų sėklų
8 š. viso grūdo avižinių dribsnių
Gaminimas:
1. Migdolus ir saulėgrąžas pamirkome vandenyje apie pusvalandį, gerai nuplauname ir nusausiname. Suberiame į kepimo skardą ir pašauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 – 15 min, kol lengvai apskrus. Atvėsiname.
2. Migdolus, saulėgrąžas, kanapes, kokoso drožles, chia sėklas ir druskos žiupsnelį susmulkiname maisto smulkintuvu/kombainu iki smulkių gabaliukų.
3. Sudedame datules (be kauliukų), skystą kokosų sviestą, kakavą ir dar kartą viską kartu smulkiname, kol visa masė susimaišo ir tampa lipni.
4. Gautą masę išverčiame į dubenį, suberiame burnočio sėklas ir avižinius dribsnius. Vską gerai išmaišome, geriausiai tą daryti rankomis.
5. Formą/indą išklojame kepimo popieriumi taip, kad popieriaus kraštai būtų aukštesni nei indo aukštis. Sudedame visą masę ir gerai supresuojame delnais ar šaukšto apatine dalimi. Dedame kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą.
6. Kai masė sukietėja, išimame iš formos/indo su visu kepimo popieriumi ir supjaustome norimo dydžio juostelėmis. Patogiausia kiekvieną jų susukti į kepimo popieriaus gabaliuką, sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve. Kai reikia – labai patogu pasiimti, kai batonėlis yra supakuotas į popierių.
7. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *