Žolelių padažas
Šį žolelių padažą dažnai gaminu vasarą, kai šviežias žoleles glėbiais galima skinti darže ar nusipirkti turguje. Pasigaminu jo daugiau, kad savaitės bėgyje visada turėčiau po ranka pagardinti salotas. Ir ne tik. Žolelių padažą galima naudoti bet kur, kur tik jaučiate, kad reikėtų skanaus pagardo. Man dar patinka jį miksuoti su humusu ar paskaninti makaronus.
Žolelių padažą šį kartą ruošiau iš petražolių ir bazilikų. Tačiau kitais kartais naudoju ir kitas, ypač mėgstu kalendras ir raudonėlius. Galima naudoti vienos rūšies žoleles ar jas tarpusavyje maišyti. Tad kiekvieną kartą gaunasi vis kito skonio padažas.
Žolelių padažas
Apie 180 ml
4 š. smulkintų petražolių
2 š. smulkintų bazilikų
2 skiltelės česnako
100 ml alyvuogių aliejaus
4 š. citrinos sulčių
1 š. klevų sirupo (ar kito saldiklio)
žiupsnis druskos
šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas:
1. Viską sudedame į smulkintuvą ar maisto kombainą ir sutriname iki vienalytės tekstūros. Paragaujame, ir jei reikia, skonį pakoreguojame druska, pipirais, citrinos sultimis.
2. Jei iš karto nesunaudosite, laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės.
3. Skanaus!