Marinuoti svogūnai
Marinuoti svogūnai paprasčiausią patiekalą pakylėja į naujas skonio aukštumas. Mėgstu jų turėti po ranka. Naudoju juos prie įvairiausių salotų, sumuštinių, meksikietiško maisto ir bet kur kitur, kur reikia svogūno prisilietimo.
O paruošti juos taip paprasta, kad atrodytų net neverta ir rašyti. Bet kad niekam nepasimirštų šis gėris, įskaitant mane pačią, visgi surašysiu patį paprasčiausią ir greičiausiai paruošiamų marinuotų svogūnų receptą.
Marinuoti svogūnai
1 didelis raudonas svogūnas
1 a.š. druskos
1 citrina arba 2 žalios citrinos (gali prireikti ir daugiau)
Gaminimas:
1. Svogūną supjaustome plonais griežinėliais ir sudedame į stiklinį indelį.
2. Užberiame druskos ir įspaudžiame citrinos ar žaliosios citrinos sulčių, šiek tiek pamaišome. Su šakute svogūnų griežinėlius paspaudžiame žemyn, kad visi apsisemtų citrinos sultimis. Jei nesemia – įspaudžiame daugiau citrinos ar žaliosios citrinos sulčių.
3. Leidžiame pasimarinuoti bent 20 minučių. Laikome sandariame indelyje šaldytuve apie 5-7 dienas.
4. Skanaus!