Tofu su BBQ padažu

Tofu su BBQ padažu

Noriu pasidalinti pačiu paprasčiausiu BBQ (barbekiu) padažo receptu, kurį dažnai naudoju prasidėjus grilio sezonui. Žinoma, parduotuvėse galima rasti įvairių BBQ padažų, tačiau nebūtinai jų sudėtinės dalys labai džiugina. Namie patiems pasiruošti tokį padažą paprasčiau nebūna, o reikiamus ingredientus rastume beveik visose virtuvėse.

Šis padažas yra visiškai bazinis, kurį lengvai galima pasikoreguoti pagal savo skonį ir pridėti papildomų mėgstamų pagardų.

Paprastai aš ruošiu tofu su BBQ padažu kai su šeima ir draugais smagiai leidžiame laiką gamtoje ir ruošiame maistą ant laužo arba kieme kepame ant griliaus. BBQ padaže pamarinuotus tofu gabaliukus galima kepti pervertus ant iešmo arba suguldytus ant grotelių. Namuose aš juos kepu ant griliaus keptuvės. Taip pat tinka kepti ir orkaitėje.

Prieš marinuojant, tofu reikėtų nusausinti. Mažiausiai ką galite padaryti, tai bent rankomis paspaudyti, kad nuvarvėtu skystis. O geriausia – padėti tofu ant sulankstyto keliais sluoksniais virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, užkloti kitu rankšluosčiu, uždėti pjaustymo lentelę ir prislėgti svoriu (pvz., stora knyga, sunkia keptuve ir pan.). Taip palikti apie 30 min. Tada supjaustyti gabaliukais. Jei planuojate verti ant iešmelių, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Jei dėsite ant griliaus, supjaustykite pailgomis juostelėmis. Tofu gabaliukus sudėkite į marinatą ir palikite marinuotis per naktį.

Iškeptus tofu gabaliukus aptepkite BBQ padažo likučiais ir patiekite valgyti su šviežių daržovių salotomis, ryžiais ar bolivine balanda.

Tofu su BBQ padažu
(1 porcija)
1 pakelis (180 g) tofu
BBQ padažui:
2 š. sojos padažo
1 š. pomidorų pastos
1 š. klevų sirupo
2 česnako skiltelės
Gaminimas:
1. Pirmiausiai reikia nusausinti tofu. Padėkite jį ant sulankstyto keliais sluoksniais virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, užklokite kitu rankšluosčiu, uždėkite pjaustymo lentelę ir prislėkite kokio nors sunkiu daiktu (pvz., stora knyga, sunkia keptuve ir pan.). Taip palikite apie 30 min. Tada supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais, jei planuojate verti ant iešmelių arba pailgomis juostelėmis, jei dėsite ant griliaus.
2. BBQ padažui – išspauskite arba smulkiai sutarkuokite česnako skilteles ir sumaišykite su likusiomis padažo sudėtinėmis dalimis. Tofu gabaliukus iš visų pusių padenkite padažu ir palikite marinuotis per naktį. Tad geriausia viską pasidaryti iš vakaro.
3. Kitą dieną pamarinuotus tofu gabaliukus kepkite ant grotelių arba pervertus ant iešmelių (medinius iešmelius prieš kepant pamirkykite vandenyje). Kepti taip pat galima ant grill keptuvės arba orkaitėje. Kepkite ant vidutinės kaitros, kad nesudegtų ir gražiai apskrustų, apverčiant iš visų pusių. 
4. Iškeptus tofu gabaliukus aptepkite BBQ padažo likučiais ir patiekite valgyti su šviežių daržovių salotomis, ryžiais ar bolivine balanda.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *