TRINTA POMIDORŲ IR PUPELIŲ SRIUBA

 

5791krg_3smz

Kartais būna tokių dienų, kai grįžti iš darbo ir neturi nei laiko, nei jėgų gaminti vakarienę. O valgyti tai norisi. Ir šeimyna alkana. Tad reikia sumeistraut  kažką greito ir skanaus. Tokiomis dienomis keliauju į sandėliuką ir žinau, kad improvizuosiu ir suksiuos tik iš turimų produktų. Apžvelgiu savo maisto atsargas ir jau žinau, kas ilgai netrukus garuos ant stalo. Iš sandėliuko išsitraukiu indelį konservuotų pomidorų ir indelį pupelių. Pupelės yra dalykas geras – ir sveikas, ir sotus. Pomidorai visada yra nuostabūs ir iš jų galima prikurti devynias galybes įdomiausių ir gardžiausių vakarienių. Be minėtų pupelių ir pomidorų prigriebiu svogūną ir česnaką, dar keletą prieskonių – štai ir visi ingridientai. Gaunasi tikrai neprasta sriuba, vyras net nusimena, kad per mažai išviriau.

Tai štai, išmėginkite ir jūs – greita, skani ir skrandžiui jauki sriubytė.

Trinta pomidorų ir pupelių sriuba
2 – 3 porcijos
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 česnako skiltelė, smulkiai sukapota
alyvuogių aliejaus šlakelis
1 indelis (400 g) konservuotų pomidorų
1 indelis (400 g) konservuotų baltų pupelių
0,5 arbat. š. malto kumino
druska ir pipirai
žalumynai papuošimui ir ne tik
Gaminimas:
1. Puode įkaitiname aliejų, sudedame svogūną ir keletą minučių ant vidutinės ugnies pakepiname iki skaidrumo. Įdedame česnaką, kuminą, pipirus ir maišant pakepiname dar vieną minutę.
2. Sumetame pomidorus, gerai išmaišome ir paverdame keletą minučių.
3. Įpylame 250 ml karšto vandens ir sudedame pupeles.
4.Su blenderiu/trintuvu sutriname sriubą. Pasūdome. Jei reikia, dar įberiame pipirų ir druskos. Užberiame žalumynus.
5.Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

2 mintys apie „TRINTA POMIDORŲ IR PUPELIŲ SRIUBA“

  1. Labas, isbandziau – skonio puikus (niekada nebuvau virusi su pupelemis), bet spalva buvo toli grazu ne tokia apetita zadinanti raudona kaip nuotraukoje:) tai kaip isgauti tokia spalva?

    1. Džiaugiuosi, kad patiko sriubos skonis. Tik gaila, kad spalva neįtiko:) Baltos pupelės natūraliai “praskiedžia” sodrią pomidorų spalvą. Galima būtų pamėginti naudoti raudonas pupeles. O jei visgi norisi grynos pomidorinės spalvos, pupelių nesutrinkite. Su blenderiu ar trintuvu sutrinkite sriubą be pupelių ir tik po to jas įdėkite. Sriuba bus truputį kitokios konsistencijos, tačiau išliks graži pomidorų spalva, kuri dar labiau išryškės kontrastuojant su baltomis pupelėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *