VIRTA LAŠIŠA

lasisa-pradeta-valgyti

Paprasčiau nebūna. Gabaliukas lašišos ir labai sūrus vanduo jai virti. Išvirtą lašišą dedame į lėkštę, kur jau guli kalnas mėgstamų daržovių – keletas minučių ir vakarienė jau garuoja ant stalo.

Net prieskonių nereikia. Natūraliai švelnus lašišos skonis puikiai atsiskleidžia ją verdant tikrai sūriame vandenyje (druskos reikia dėti tiek, kad paragavus gurkšnelį atrodytų tarsi jūros vandens būtumėte siurbtelėję). Gali pasirodyti, kad virta lašiša bus sausoka, bet tikrai taip nėra. Svarbu tik jos nepervirti.

Kadangi lašišos skonis švelnus, labai skanu derinti su stipresnio, išraiškingesnio skonio daržovėmis.

Tokį lašišos gaminimo būdą išgirdau iš televizijos laidoje dalyvavusios kažkurios Skandinavijos šalies (jau nebepamenu kurios) ambasadoriaus žmonos. Seniai tai buvo, gal prieš kokius 10 metų, bet ir iki šiol toks lašišos paruošimo būdas man labai patinka – paprasta, sveika, skanu ir natūralu. Ir greita.

Labai skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą (likus nesuvalgytam gabaliukui, kitą dieną puikiai paįvairins bet kurias salotas).

VIRTA LAŠIŠA
2 porcijos
2 gabaliukai lašišos
druska
mėgstamos daržovės
Gaminimas:
1. Pasiruošiame daržoves ir sudedame į lėkštes.
2. Puode užverdame vandenį, negailint druskos gerai pasūdome (vanduo turi būti sūrus, kaip jūros) ir dedame lašišą. Ant lėtos ugnies verdame 4-5 minutes.
3. Išvirtą lašišą guldome į lėkštes kartu su mėgstamomis daržovėmis.
4. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *