Šviežių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis

Labai mėgstu šias šviežių burokėlių salotas su džiovintomis slyvomis. Gaivios, sultingos, su lengva rūgštele ir maloniu riešutų traškumu. Citrinos sultyse pasimarinavę burokėliai suminkštėja. Obuoliai suteikia gaivumo, džiovintos slyvos saldumo, o ant viršaus užberti graikiniai riešutai smagaus traškumo.

Ir jau net neverta minėti (bet visgi paminėsiu), kad šviežių burokėlių salotos yra visiškas vitaminų (ypač A, C, B grupės) užtaisas ir savo naudingomis maistinėmis medžiagomis lenkia virtus ar keptus burokėlius. Tad būtinai į savo mitybą įtraukite ne tik termiškai apdorotus, bet ir žalius burokėlius. Juolab, kad juos paruošti, kaip šias salotas, yra paprasta ir neužima daug laiko.

Šviežių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis puikiai tinka ne tik kasdieniniam, bet ir šventiniam stalui. Kad atrodytų šventiškiau, salotas patiekite suformuotas bokšteliais, kaip tai matosi nuotraukoje (sudėkite į lengvai aliejumi pateptą indelį, gerai suspauskite, uždenkite lėkšte ir staigiu judesiu apvertę atsargiai nukelkite indelį, tuomet užberkite riešutus ir citrinos žievelę).

Dažniausiai šviežių burokėlių salotų pasidarau didesnį kiekį (jei jau tarkuoti burokėlius, tai tarkuoti daug) ir laikau šaldytuve sandariame inde iki 5 dienų. Su kiekviena diena burokėliai labiau pasimarinuoja. Pasmulkintus riešutus (kad neprarastų traškumo) ir šviežiai nutarkuotą citrinos žievelę užberiu prieš pat valgymą.

Šviežių burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis
(apie 4 porcijos)
2 burokėliai
1 citrina (reikės sulčių)
2 rūgštesni obuoliai
3 š. tyro alyvuogių aliejaus
100 g graikinių arba karijų riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
200 g džiovintų slyvų, supjaustytų plonomis juostelėmis
žiupsnis druskos
1 citrinos šviežiai tarkuota žievelė (tik geltonoji dalis ir geriausia naudoti eko)
Gaminimas:
1. Burokėlius nuplauname, nuskutame ir sutarkuojame plonais šiaudeliais (maisto kombainu arba rankine tarka). Užpilame citrinos sultimis ir druska, gerai išmaišome. Paragaujame, jei trūksta rūgštelės ar druskos, skonį pasikoreguojame pagal save. Leidžiame burokėliams pasimarinuoti apie 30 min.
2. Obuolius sutarkuojame stambesne tarka (burokine) ir suberiame į burokėlius. Taip pat sudedame smulkintas slyvas, pilame aliejaus ir viską išmaišome.
3. Jei iš karto nevalgysime, paruoštas salotas laikome sandariame inde šaldytuve iki 5 dienų.
4. Pasmulkintus riešutus ir šviežiai nutarkuotą citrinos žievelę ant salotų užberiame prieš pat valgymą.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *