Pupelių, paprikų, saulėje džiovintų pomidorų ir avokadų salotų dubuo su grūdėtųjų garstyčių padažu

Greitai, be galo skaniai ir visiškai sveikai. Kas? Salotų pilni dubenys. Jei tik būtų galima taip išsireikšti, sakyčiau, kad esu į juos įsimylėjusi. Gaminu juos dažnai ir visada jie mane džiugina. Pirma, nėra jokios griežtos receptūros. Gamini iš to, ką turi po ranka (aišku, reikia kažką ir turėti:). Antra – dominuoja daržovės. Trečia – visada dedasi kažkoks baltyminis maistas. Tai gali būti ankštiniai (pupelės, lęšiai, avinžirniai), grūdai, sėklos, riešutai, todėl salotų dubenį dažniausiai ruošiu kaip pagrindinį patiekalą (sotu ir nereikia kelių patiekalų gaminti). Ketvirta – greitai paruošiama. Ir penkta – labai skanu. Jau kad be galo sveika, tai savaime suprantama:-)

Žinoma, kosminiu greičiu paruošti tokį salotų dubenį pavyksta, jei turiu išsivirusi ankštinių arba sandėliuke turiu juos konservuotame pavidale. Bet apie tai juk nesunku iš anksto pagalvoti. Jei norisi salotas praturtinti ir kruopomis, daugelį jų išvirti ilgai netrunka. Padažas pasigamina irgi greitai, o jei kartais šaldytuve stovi paruoštas iš kito karto, tai patiekalo gaminimas susiveda tik į šviežių daržovių nuplovimą, supjaustymą ir estetišką suguldymą į dubenį kartu su kitomis sudėtinėmis salotų dalimis. Lieka tik užpilti padažu ir nešti ant stalo.

Šiandien ruošiau salotų dubenį iš pupelių, avokado, saldžiosios paprikos, agurkų ir špinatų bei gražgarstės mišinio. Apibėriau juodųjų sezamų sėklomis – labiau dėl grožio, tad jei jų neturite, tiks baltojo sezamo arba bet kokios kitos sėklos. Kaip akcentą įdėjau saulėje džiovintus pomidorus ir viską paskaninau grūdėtųjų garstyčių padažu.

Ir kaip visada, suvalgiusi tokį salotų dubenį, pasakiau sau tyliai – ummm,  kaip skaniai pavalgiau!

Pupelių, paprikų, saulėje džiovintų pomidorų ir avokadų salotų dubuo su grūdėtųjų garstyčių padažu
2 porcijos
Salotoms:
1-2 stiklinės virtų arba konservuotų pupelių
1 saldžioji raudonoji paprika, supjaustyta griežinėliais arba juostelėmis
2 maži agurkai, supjaustyti griežinėliais
1 avokadas, supjaustytas riekelėmis (ir apšlakstytas citrinos sultimis)
6-8 saulėje džiovintų pomidorų gabaliukai
dvi geros saujos špinatų ir gražgarstės mišinio
2 a.š. juodųjų sezamo sėklų (tiks ir baltosios)
Padažui:
5 š. alyvuogių aliejaus
3 š. citrinos sulčių
1 š. medaus
1 š. grūdėtųjų garstyčių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Padažui skirtus produktus sudedame į mažą stiklainį, užsukame dangteliu ir gerai papurtome. Padažas paruoštas.
2. Salotoms skirtus ingredientus paskirstome dviejuose dubenyse ir užpilame padažu.
3. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *