SALOTOS SU FIGOMIS IR KEPTU OŽKOS SŪRIU

salotos_

Net neįsivaizduojate, koks džiaugsmas pagavo mane parduotuvėje pamačius šviežias figas! Be galo jas mėgstu!!! Atkeliavusios tiesiai iš Turkijos. Taip, dabar yra pats jų sezonas. Dabar reikia jas valgyti ir ką nors gardaus su jomis gaminti. Parduotuvėje rinkdama figas į maišelį jau žinojau, kad keičiu šios dienos meniu planus. Dalį figų tiesiog pasigardžiuodami suvalgysime, o iš kitų pagaminsiu salotas su keptu ožkos sūriu.

Salotas pagaminti ilgai neužtrunka, bet jų skonis tiesiog užburia – žalių traškių salotų lapų jūroje švelniai pikantiškas ožkos sūris nuostabiai susilieja su figų ir medaus padažo saldumu.

Salotos su figomis ir keptu ožkos sūriu
2 porcijos
4 saujos įvairių salotų lapelių
4 figos, supjaustytos ketvirčiais
1 didelis raudonas svogūnas, supjaustytas puslankiais
apie 150 g ožkos pieno brandinto pelėsinio sūrio, supjaustyto griežinėliais
keli šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui
Padažui:
6 v.š. alyvuogių aliejaus
3 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. medaus
druskos ir pipirų
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasigaminame padažą. Visus padažui skirtus ingridientus gerai sumaišome. Pagal skonį įberiame druskos ir šviežiai maltų pipirų.
2. Dabar karamelizuosime svogūnus. Įdedame juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepame vis pamaišydami, kol pradės lipti prie keptuvės dugno ir tamsėti. Kepame maišydami, kol svogūnai dar šiek tiek patamsėja. Įšimame iš keptuvės ir atidedame į šoną.
3. Vėl keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir sudedame ožkos sūrio griežinėlius. Kepame keletą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
4. Į kiekvieną lėkštę sudedame salotų lapelius, svogūną, figas ir sūrį. Užpilame padažą ir iš kart skanaujame.

Pasidalinkite su draugais!

2 mintys apie „SALOTOS SU FIGOMIS IR KEPTU OŽKOS SŪRIU“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *