Avižiniai blyneliai

Avižiniai blynai yra sveikų ir greitų pusryčių augalinės kilmės patiekalas.

Net ir valgant blynelius, noriu, kad jie būtų kuo sveikesni. Tai nesunkiai padaroma įprastus baltus rafinuotus miltus keičiant viso grūdo miltais. Šiems blyneliams naudoju viso grūdo avižinius miltus, iš kurių iškepa nuostabūs avižiniai blyneliai.

Avižinius miltus pasigaminu pati. Kiekvienas nesunkiai tai gali pasidaryti namie. Viskas, ką reikia padaryti, tai viso grūdo avižinius dribsnius sumalti su maisto smulkintuvu. Kelios minutės ir turite šviežiai kvepiančius avižinius miltus.

Avižinius blynelius paskaninu šokoladiniu padažu, šiek tiek primenančiu nutelos skonį. Na, jis nėra labai būtinas, bet vaikus jis labai pradžiugina. Džiugina jis ir mane (esu šokolado megėja). Sudėtinės jo dalys yra visai draugiškos – riešutų sviestas, klevų sirupas, raw kakava (tinka ir įprasta) ir augalinis pienas. Kelios minutės viskam sumaišyti ir padažas paruoštas.

Ir žinoma, būtinai dar užberiu uogų. Mėgstu jas be galo! Uogos yra beveik kasdieninis mūsų šeimos pusryčių palydovas – beriu jas į glotnučius, paskaninu košes ar blynelius. Vasarą naudoju šviežias, nesezonu metu – atšildytas. Jos yra ne tik be galo skanios, bet ir super maistas, turintis daugybę vitaminų, antioksidantų ir kito mums reikalingo gėrio. Tad po ranka turėti tokių atsargų šaldiklyje yra labai gera mintis.

Šie viso grūdo avižiniai blyneliai su šokoladiniu padažu ir uogomis yra ne tik skanus, bet ir sveikas bei maistingas pusryčių patiekalas. Kviečiu jį išbandyti!

Avižiniai blyneliai
apie 3-4 porcijos
Blyneliams:
200 g avižinių miltų (galima susimalti iš viso grūdo avižinių dribsnių)
2 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. druskos
3 vidutinio dydžio gerai prinokę bananai
250 ml avižų ar kito augalinio pieno
2 šaukštų aliejaus
Aliejaus blynų kepimui
Šokoladiniam padažui:
2 š. riešutų sviesto
2 – 3 š. klevų sirupo ar kito saldiklio
4 š. kakavos miltelių
keletas šaukštų augalinio pieno, kad pasiekti norimą konsistenciją
Patiekimui – bet kokios mėgstamos šviežios ar atšildytos uogos
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pasiruošiame šokoladinį padažą. Indelyje sumaišome riešutų sviestą, klevų sirupą ir kakavos miltelius. Po truputį pilame pieną ir vis maišome, kol pasiekiame norimą padažo konsistenciją.
2. Dubenyje avižinius miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Bananus sutriname šakute ir sudedame į dubenį su miltais. Ten pat supilame pieną, aliejų ir viską gerai sumaišome. Jei tešla per tiršta, įpilame kelis šaukštus pieno, jei per skysta – šaukštą kitą miltų.
3. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir ant vidutinės kaitros iškepame blynelius.
4. Iškeptus blynelius serviruojame su šokoladiniu padažu ir užberiame uogų.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *