Traški granola su grikiais

Dažniausiai mūsų šeimoje valgomas pusrytinis patiekalas yra granola. Kepu skirtingas granolas ir šį kartą noriu pasidalinti traškios granolos su grikiais receptu. Naudoju nekepintus grikius, būtent jie ir suteikia tą malonų traškumą. O kas nemėgsta traškumo? Aš tai labai, labai ir dar kartą labai!

Šiame recepte naudoju žemės riešutų sviestą. Jį galima keisti kitų riešutų sviestu. Arba iš vis jo nedėti. Kepiau su riešutų sviestu ir be jo – abiem atvejais buvo tikrai skanu. Jei riešutų sviesto nenaudosite, kitų ingredientų kiekius palikite nekeistus.

Be grikių naudojau jau klasika tapusius avižinius dribsnius. Taip pat dėjau saulėgrąžas ir lazdyno riešutus. Vietoje jų galite naudoti kitas turimas ar mėgiamas sėklas ar riešutus.

Džiovinti vaisiai dedami į jau iškeptą ir atvėsusią granolą. Šį kartą aš naudojau džiovintas spanguoles. Taip pat puikiai tinka džiovintos vyšnios, abrikosai, figos, razinos ir pan. Didesnius vaisius pasmulkinkite. Prieš sudedant į sandarų indą, granolai leiskite pilnai atvėsti.

Mes dažniausiai šią traškią granolą su grikiais valgome su tirštu glotnučiu (smoothie bowl), kartais su augaliniu pienu arba jogurtu.

Dar vieną granolos receptą su sėklomis ir migdolais rasite čia.

Traški granola su grikiais
300 g grikių (nekepintų, žalių)
200 g viso grūdo avižinių dribsnių
100 g lazdyno, migdolų arba kitų riešutų, pasmulkintų
100 g saulėgrąžų
žiupsnelis druskos
60 ml kokoso aliejaus
30 ml klevų sirupo arba kito saldiklio
60 g žemės riešutų sviesto (arba kitų riešutų sviesto)
100 – 150 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, abrikosų ir kt.)
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišome grikius, avižinius dribsnius, riešutus, saulėgrąžas ir žiupsnelį druskos.
2. Kokoso aliejų, klevų sirupą ir riešutų sviestą kartu ištirpiname ant nedidelės kaitros ir supilame į dubenį su sausais ingredientais. Labai gerai išmaišome, kad visi sausi ingredientai pasidengtų šlapių ingredientų mišiniu.
3. Gautą mišinį supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šauname į iki 150°C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 minučių, kol švelniai apskrus. Vidury kepimo pamaišome, kad granola tolygiai iškeptų.
4. Leidžiame pilnai atvėsti, tada suberiame džiovintus vaisius. Granolą laikome sandariame inde.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *