Datulių ir bananų pyragas be pridėtinio cukraus

Paprastas, greitai pagaminamas ir gardus pyragas. Iškeptas naudojant pilno grūdo speltos miltus ir visiškai be pridėtinio cukraus. Juk taip sveikiau! Saldumą suteikia datulės, bananai ir džiovintos uogos. Aš naudojau razinas ir džiovintas spanguoles. Vietoje jų galima berti bet kokias kitas džiovintas uogas ir/arba vaisius.

Idealiai tinka pusryčiams prie puodelio arbatos ar kavos. Vaikai mėgsta jį valgyti ant riekės užsitepus sviestu.

Datulių ir bananų pyragas be pridėtinio cukraus
90 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
125 g (apie 11 vnt.) minkštų datulių, supjaustytų smulkiais gabaliukais
2 dideli gerai prinokę bananai
200 g pilno grūdo speltos miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 stiklinės razinų
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių
sauja migdolų drožlių
Gaminimas:
1. Kepimo indą (aš naudojau kepaliuko formos 24/10 dydžio indą) ištepame sviestu ir įjungiame 180 C orkaitę.
2. Jei datulės kietos, pirmiausiai jas užpilame karštu vandeniu ir išmirkome apie pusę valandos. Tada nupilame vandenį, nuplauname ir supjaustome smulkiais gabaliukais.
3. Sviestą, kiaušinį ir datules gerai suplakame su mikseriu.
4. Įdedame su šakute į košę sutrintus bananus ir dar paplakame mikseriu.
5. Miltus gerai sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame į mikseryje esančią masę. Gerai viską sumaišome.
6. Sudedame razinas ir džiovintas spanguoles, gerai sumaišome ir sukrečiame tešlą į kepimo indą.
7. Pyrago viršų apibarstome migdolų drožlėmis ir šauname pyragą į orkaitę.
8. Pyragas kepa apie 60 minučių. Ar iškepęs, tikriname su mediniu pagaliuku.
9. Ištraukus pyragą iš orkaitės, leidžiame jam kiek pravėsti apie 10 minučių. Išėmus iš kepimo indo dedame ant grotelių, kol pilnai atvės.
10. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perbraukite mėlyną kvadratą į dešinę: *