Saldžiųjų bulvių blyneliai

Minkšti ir purūs su švelniu cinamono, kardamono ir muskato prieskoniu. Šie prieskoniai tobulai dera su saldžiosiomis bulvėmis.

Blyneliams kepti naudojamos orkaitėje keptos saldžiosios bulvės. Kad greičiau iškeptų, bulves perpjaunu išilgai, suguldau ant kepimo popieriaus skardoje perpjauta puse žemyn ir kepu iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių, kol suminkštėja. Aš dažniausiai jų išsikepu ne vieną ir ne dvi. Iškeptas atvėsinu ir laukau šaldytuve. Prireikus savaitės bėgyje galima daug skanių patiekalų su jomis paruošti, tame tarpe ir šiuos blynelius (apie kitus patiekalus pasidalinsiu artimiausiu metu).

Blynelius reikia kepti ant vidutinės ugnies, kad spėtų iškepti ir blyno viduriukas. Kai pilnai sutvirtėja viena blynelio pusė, verčiame ir kepame kitą pusę. Jei paskubėsite, blynelis gali suplyšti (bet čia tik estetinis trūkumas, kepkite toliau – skonis nenukentės).

Man labai skanu saldžiųjų bulvių blynelius valgyti užsipylus šlakelį klevų sirupo (klasika!), užsibėrus Ceilono cinamono ir užsitarkavus žiupsnelį muskato riešuto. Ir dar lengvai paskrudintų graikinių riešutų. O jei po ranka yra šviežių uogų – visiškai tobula!

Saldžiųjų bulvių blyneliai
2-3 porcijos
2 v.š. maltų linų sėmenų (arba 2 mažų kiaušinių)
140 g (1/2 stikl.) keptų trintų saldžiųjų bulvių
250 ml (1 stikl.) pieno
1 v.š. nerafinuoto cukraus
1 v.š. kokosų aliejaus (skysto)+kepimui
100 g (1 stikl.) viso grūdo avižinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
žiupsnelis kardamono
žiupsnelis malto muskato
žiupsnelis druskos
Pagardai: klevų sirupas, graikiniai riešutai, cinamonas, muskato riešutas, uogos.
Gaminimas:
1. Į vieną dubenį suberiame maltus linų sėmenis, užpilame 5 šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti apie 10 min. (Naudojant kiaušinius – juos išplakame). Sudedame trintas saldžiąsias bulves, supilame pieną, aliejų, cukrų ir viską gerai išmaišome.
2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir suberiame į saldžiųjų bulvių masę. Viską gerai išmaišome. Jei tešla pernelyg skysta (turi būti tirštos grietinės konsistencija), papildomai įberkite šaukštą ar kitą miltų.
3. Keptuvėje įkaitiname kokosų aliejų ir kepame blynelius ant vidutinės kaitros. Leidžiame, kad blynelio apačia tolygiai apkeptų ir sutvirtėtų – tada verčiame ant kitos pusės.
4. Valgome su mėgstamais pagardais.
5. Skanaus!

Pasidalinkite su draugais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Kokį skaičių matote? *